Kolo

2

Лево — Ручак је готов. Деца су се пожурила да помогиу и сама носе канте са топлом чраном.

Деопо — Деца радо слушају сестре, а иарочито опда када им оне причају занимљиве бајкс.

^рј 1 '| ^Икада се довољно неће оI—11 пиоати ни приказати ове " " оно што је српски Црвени крст учинио и чини- Биле би потребне читаве странице и књиге ша да се колико толико изнесе сва и потпуна разноврсност хумане двлдтности нашег Црвеног крста. Овом приликом ми ћемо указати само на један део те огромне деЈгатности. С неколико, веома узбудлдаих слика, желимо да покагкемо оно што Црвени крст чини за напгу децу. За оиромшну и незбринуту у првом реду. Српски Црвени крст стара се у Београду за неколико обданишта и кујни у којима су омештена деЦа и у којима се оиа хране. Старање је примерно, деца добију ове оно што им је потребно, поСтупа се с мма, разуме се, лепо тако да се она развијају у атмосфери прионој, у којо] нмају све оно што им дом, на жалост, није

Децн стоје на расположсњу пространа игралишта. Има и доста песка у басену и мања дсца поваздан се играју. (Свимци: л. Симнћ)

могао и не може да пружа. И сама деца, потстрекнута брижним старањем помажу у св1им радовима који су у сразмери са н>иховим свагама. Обданишта н кујне српског Црвеног крста примерно су чиста и лепо уређена. Све се сјаји и све блиста и ове испуњавају здравгл дечји гласови и смех., И на ове стране вредне руке оних којима су поверене те установе, па сестара и осталог особља говоре о непрекидном раду и стварању. То је овакодневна химна рада и човечности. Песма, дирљива песма милоорђа и човечаноке љубави. Речити изрази старања Срба и Српкиња за Српчиће.

Храна је укусна. После игре или учења топла супа разуме се да прија.