Kolo

3

5 — На овогодишњим такмичењима Шпанија има лшого иргледа да постигне шампионат квропе у 5оксу, пошто је у Мадриду тукла Мађарску са 12:4. Па слици: Шаанац Дппџ (црпи дрес) победшо јт Мађара Миристаја [категорпја муве). (Онимцж: В. Ф. Л.)

1 — Пре две године још, данашњи Шанон рвао се Сингапур и био је најјаче утврђење света. Његов пад о е значио је почетак краја британско-америчке владавине у овом крају света. Некадашња, луксурна, британска рериденција данас је седиште јапанских војних и цивилних власти. 2 — У Ковну, престоници Литваније, одржаа је велики рбор у рнак протеста против бољшевичких изјава да желе да „ослободе 44 Литванију". 3 —■ У свим ремљама Блиског и Средњег Истока на дневном су реду немири а нереди против британске владавине у овим ремљама. Ту је на првом месту Палестина, где се арабљанскп староседеоци буне против сталних пристирања Јевреја - дошљака. Слика прика&ује Јафа-капију у Јерусалиму, која је често пута била поприште крвавих сукоба ирмеђу Арабљана и Јевреја.

4 — Један од великог броја црногорских националистадобровољаца који се у гудурама Црне Г оре неустрашиво боре против бољшевичких банди Тита-Бро$а.

5 — Пре 80 година умро )е у Бечу један од највећих немачких драмских писаца Фридрих Хебел. Најпорнатнја су му дела: „Марија Магдалена", „Јудита а Холофераеса аарочито „Трилогија с> Нибелунрима",