Kolo

Прошла субота била је свечанл даи ерпских оружаних снага. Тога дана у великом дворишту полицискв школе у Таковској улиди дична официри. подофицири и војници свпскик орунсаних одоеда положили су заклетву на вереост отаџбини СрбиЈи и сопском народу. Заклетва је извршена у присуству иза« сланика претседника Владе Народног спа« са министра поште генерала г. Костића, претседника. београдске општине г. Драг. Јовановића, команданта Орпске државнв странсе генерала г. • Јонића и других у« гледних личности. Овечани обред заклетве изврпшо је прота г. Тодоровић. Затим је пред постројеним официрима. подофицирима и војницима нрочитана заклетва. У побожноЈ озбиљности. дижући три прста ка небу, они су се заклели на верност Орбији. застави и народу. Пошто је генерал г. Јонић одржао говор. истичући знача1 з«и клетве. прочитана је наредба претседннка владе ТТародног спаса. генерала г. Милана Ђ. Недића.

Првенство Беотрада у шаху освојпо је наш млади даровитн играч Бо» рислав Милик. Слика га прикарује пред таблом и дивно иррађеним фнгурама, коју је до• био као IЈОКЛОН претседника општи« не г. Драг, Јовановића. ЗАШКгаА ОП0КАШК сшрепд

Лево — Министар г. Драг. Јовановић „одрешио се" и у Дечјем градском дому.

НОвМШДХОВСКНкШР

ОЦ9ВИ

Необично је нотресна била свечаност Оцева у Дому слепих девојака, на Гундулићевом венцу II. Министар г. Драг. Јовановић дошао је и у овај тихи дом да се „одвеже".. Дошао је као родитељ и својим доласком унео је доиста много радости у овај, иначе, толико тужни кутак... Г. Јовановића кога је радосни пријем слепих Српкињица необично дирнуо, упутио им је неколико топлих роди^гељских речи, — речи утехе које су оставиле необично снажан утисак. После отпеване молитве и „Ој Србијо 46 , миНистар г. Јовановић се заиста очински бдвезао лепим поклоном који ће још за неко време омогућити живот питомицама Дома, најтрагичнијим сунсњима судбине... Доле — Министар г. Драг. Јовановић на свечаности Очева у Дому слепих девојака. (Снимци: А. Симић)

а