Kolo

4 — Митрцљеска ватра на бандите у бегсгву.

5 — Банде су рарбијене и распршене. Немачки војници претресају села. 6 — У селима у којима су се дуже времена задржавали. бандити нађене су веке количине скривене мунипије и оружја.

1 — У штабу батаљона на борбеаом положају. Банде су опкољене ш радм њиховог уништавања ицдају се последња наређења*

2 — Напредовање отежава тежак ш кршевит тереи.

ж »вде бори против бољшевизације, »слобођен свих обзира према непоузданом савезнику који је потајно помагао вепријатељу, ударио је свом снагом евога ор .ужја. Тито је последњих дана Јвадобио неколико тешких удараца од којих иеће моћи више да се опорави.

разумевање и пуну подршку српског становништва ових много напаКених' крајеВа. Немачке трупе спроводе своју акцију чишћења уз сарадњу великог бро.ја Срба, националиста-добровол>аца.

гвореном издајом Бадоља ситуација у северо-западном делу, Балкана одједном се разбистрила. Лоидонска агигација и Титове банде поздравиле су ту издају са највећим одушевљењем означујући је као „прекретницу рага", али су убрзо увидели сврју заблуду. Немачки војнкк, који се

Толико развикани напад на Бања Луку, ј којој је Тито намеравао да зимује, бедно је пропао. Немачке трупе на јуриш су заузеле Јајце. Чишћење Босие, Херцеговине и Црне Горе од остатака банди продужава се убрзаним темпом. При том је најважнија чињеница да акција немачке оружане снаУе наилази на

3 — Раме уз раме са немачким трупама боре се против белосветских банди и мештаии Србш, спасавајуки свој крај од пропаств.

(Онимци: В. Ф. А~)

I