Kolo

2>

3 — Аутоиобиле делимичво су заменили фијакери. То градовима врака мирву слику од пре педесет година.

5 — У централи за трашпу: роба је мзложена у стакленим вптринама и купац може да је прегледа, пре него што се одлучп па трампу.

6 — На свим угловима улица валазе се сандучики у којима се сакупљају новине, лшстовн, часописи и књнге намењене вој• вицима на фроиту.

9 — Текстила има мало, ж то само за најпужније потребе. Зато је вастао покрет под деви $ом: „И;з старога — ново". Веште домакице су у томе востале аепадмашне.

4 — Права ратна новост је трампа која у великој мерп аамкњује трговину. У радњш за трампу можете да предате своју ствар, она се проценш ш вш добијете прнзнанипу помоћу које можете да добијете у шстој радњв ствар од једнаке вредностп.

7 — Велике табле упозоравају становништво да се налаџн у рату, да греба да пазш шта првча, јер је ширење лажних веста помагање непрвјатељсже шропаганде.

В — У сваком киосжу вала$ш се „лутрија" где се за мале паре може да аомогне веко добро дело. Публика у великој мери корвств ту пршлику.

1 — Нјлози трговина шувж су робе, нарочпто з еља и животвих иамирница, које се шрдају иа купоне. Али увек има и вонредног следовања »а жеве ш децу.

2 — И порцуланске радње пуне су робе, али ова се, како се ввдн из натаиса у ш^лоту, продаје у првом реду онима који су своје аокукство вџгубшлш услед бомбардовања.

10 — Културвж жжвог је у иемачким традовпма на високом степену као викада до сада. Дугачки редовв публике стоје пред благајиама поџоржшта, биоскопа и концертних дворана. (Свимци Б.Ф.А.)