Kolo

1 ^г- Карл Шефер одлично свпра на саксрфону. 2 — Ханс Мозер, једна од најсимнатпч» чи)их фигура са филмскот нлатна, најчешће своје духовите шлагере нева, прате!)и сам себе уџ гитару. 3 — Ево Паула Хербигера са његовом хармоником. То је њетов омиљени н.ч• струиент уз пратњу којег он пева поиуларне тиролске песме.

4 —• Лаура Солари, филмска уметнипа ванредних снособпости, има одличан музички таленат. Она је права уметнаџа на виолини.

5 — Илзе Вернер, која дивно нева и јом лепше звижди, хоке да научи да свира на хармони■ ци. Ханс Алберс у том случају одличан је учитељ. (Фото: Велтбилд)

Појавом тон-филма у филмском снету дошло је до великих иромеиа. Многа звучна филмска имена убрзо су се иочела заборављати, јер се њихови носиоци више ннсу појављивали на нлатну. Тон -филм је тражио говор, н«сму, ш »^ного музике, тражио је, иоред осталих, звучне ефекте, који су сада дошли у нрви п-»ан. Од филмских уметника захтевано је, у нрвом реду, да имају нријатан глас, а че« о, да певају и свирају, да буду музички образовани, нарочито у музичкнм филмовима, који се данас тако радо гледају и слушају. Нове звезде појавиле су се на филму: оперски певачи, чувени музичари и комПозитори. А и други, данас познати филмски уметници, певају и свирају скоро у сваком филму. Наша серија слика приказује неколико познатих филмских уметиика са њиховим музичким инструментима.

ТТМПТ 4РППА ПЛ4Т,КПА У ГОТОВУ