Magacinska služba u ratno doba

1552

стара свима законским начинима, — те ла се хрлне у магацину у довољној мерим каквоћи налази; за нетачно и непотпуно вршење своје Аужности, одговоран је управник предпостављеном свом старешини. |

6) Дужности магацијонара.

Они су непосредно потчињени органи управнику магацина и за цео рад и поступак у магацину одговорни су њему лично. —

Они су дужни, да сву храну уреде по родовима засебно и то у џаковима пили врећама тако, да се издатак одма извршити може, на пример:

Брашно најбоље се држи у џаковима или врећама од тежине 40—50 кила. Наслага ће се по 7—9 џакова у једну купу тако, да 4 џака буду доле, на овима 2 џака и на послетку ! џак на врху. На овај начин остаје довољно простора, за. промају. Овакови 5. до 10. купа образова ће један ред са растојањем измеђ сваке купе 0:5. метра. На, џаку забележи се тежина, Џакови од једне тежине долазе У “1. купу и један ред, од другеу Аругу купу и Аруги ред ит. д. Брашно из џакова ваља, што чешће изручивати и провејавалти.

Овако“ смештено и уређено брашно треба, да је по могућству одвојено од остале хране или да има бар своју одвојену страну у магацину. Е