Narodna milicija

ГОДИШЊЕ СКУПШТИНЕ ДРУШТАВА _

На својој годишњој скупштини, ФД »Милиционар« ив Загреба, је поред осталих обавеза примио и следеће:

1) друштво ће пријавити за значку фискултурника, 400 чланова, с тим да до краја године сви положе норме;

2) на пролећни и јесенски крос друштво ће извести најмање 500 чланова;

3) друштво ће потпуно довршити изградњу ногометног игралишта, те игралишта за одбојку, кошарку, тенис и лакоатлетску стазу.

Ha скупштини су уочени недостаци у прошлој години и предузете су потребне мере да се ти недостаци отклоне.

ж

На годишњој скупштини ФД »Милиционара« у Београду поднесен је извештај о раду друштва у протеклој години, као и реферат о општем физичком образовању. Изабрана је нова управа, у коју су ушли, поред потпуковника Дамјановића, као претседника, генерал-мајор Никола, Божанић, генерал-мајор Чедомир Друловић, пуковник Андрија Пејовић, пуковник Милан Шијан и други.

Друштво је преузело обавезе да ће у току ове године имати 400 активних фискултурника, да ће на часовима општег физичког образовања имати 1000 посетилаца, да ће у секцијама имати 290 фискултурника, да ће имати 300 носилаца значки, да ће изградити 2 смучарске ста-

нице и игралиште и да ће дати 20.000 добровољних радних часова,

Значајна је одлука да ће ФД »Мили-о

ционар« од сада бити друштво целога, ресора унутрашњих послова, тј. Народне милиције, УДБ-е и осталих намештеника који раде у ресору унутрашњих послова,

За покриће буџета расхода, друштво је добило дотацију од 700.000 дин од Мин. унут. послова НР Србије и 400.000 дин од ИНО-а за град Београд.

dj *

На годишњој скупштини ФД »Милиционара« у Скопљу изнесени су досадашњи успеси као и недостади у раду друштва. Најмасовнија је била ногометна секција, која је и постигла најбоље резултате, освојивши јесенско првенство, а да при гоме није изгубила ни једну утакмицу. У такмичењу за Југославенски куп друштво се пласирало у полуфинале у Народној Републици Македонији. Иста секција је имала и два међународна наступа са дру штвима из братске Бугарске.

На годишњој скупштини друштво је примило обавезе за рад у 1948 години, које се састое у следећем: побољшати идеолошко - политички рад у друштву и свестрано омасовљавање фискултуре у редовима Народне милиције. Поред тога предузете су обавезе да друштво даде 300 радних дана за обнову земље и 150 радних дана за изградњу фискултурног дома и стадиона.

FD „MILICIONAR“ (Sarajevo) : FD „ŽELJEZNIČAR“ (Sarajevo) 4:2 (3:1)

U nedelju 25 januara ove godine odigrana je na stadionu »6 april« prijateljska nogometna utakmica izmedju FD »Milicionara« i člana II savezne lige »Željezničara«, koju je »Milicionar«, nakon lepe igre, zasluženo rešio u svoju korist sa rezulatom 4:2 (3:1).

Tim povodom »Oslobodjenje«, organ Izvršnog odbora Narodnog fronta Bosne i Hercegovine piše:

»Igračima FD »Željezničara« danas ništa

nije polazilo za rukom. Potcjenivši u početku svoga protivnika, tim »Željezničara« kod rezultata 3:0 za »Milicionara« pokušao je da sredi svoju igru i da rezultat snizi, ali uža odbrana FD »Milicionara« razbijala je sve te navale.

Prvi gol za FD »Milicionar« postigao je Zovko, koji je iz slobodnog udarca sa 20 metara vrlo oštro tukao loptu u donji ugao. U 35 minuti, krivicom Kantardžića, Djurković tuče u prazan gol, 2:0. U 40

а

Nogometni tim FD »Milicionara« —. Zagreb

minuti Djurković dobija loptu s desne strane, puca neodbranjivo, 3:0 za »Milicionar«. Pred sam kraj prvoga poluvremena, »Željezničaru« uspijeva da preko Krtolice snizi rezultat na 3:1.

Početkom drugog poluvremena tim »Željezničara« pokušao je da sredi svoje linije i da poveže igru. Medjutim, to ništa nije zbunilo igrače »Milicionara«, koji su i dalje igrali požrtvovano i koji su, dapače, i dalje vrlo često ugrožavali gol »Željezničara«. U 7 minuti Kantardžić opet nepotrebno napušta vrata, što Djurković iskorišćuje i puca, 4:1 za »Milicionara«. »Željezničar« i dalje navaljuje, ali se sve kombinacije njegove navale završavaju u kaznenom prostoru »Milicionara«, čija uža odbrana čisti sve. U 33 minuti, iz jedne lijepe kombinacije »Željezničara«, Domorocki efektivnim golom snižava rezultat na 4:2. Poslije ovog gola »Željezničar« ima nešto više od igre, ali rezultat je ostao nepromijenjen.

Utakmicu je sudio Slavko Telebak.«

Kratke а ште CL

Bokserska ekipa FD »Milicionara« iz Beograda gostovala je na Rijeci i susrela se u prijateljskom meču sa FD »Куагпеrom«. Konačan rezultat od 10:6 ха »Куагner« je nerealan, pošto je žiri doneo nepravilne odluke u 3 susreta u korist »Kvarnera«. *

U boks meču Beograd—-HBudimpešta, koji je nedavno održan u Budimpešti, u reprezentanciji Beograda nastupila su i 3 boksera FD »Milicionara« iz Beograda. Mićović je ubedljivo tukao prvaka Pešte, Vargu, Lazarević je nerešeno boksovao protivu Kapočija, dok je Džepina izgubio protivu Martona — finaliste evropskog prvenstva. *

Nogometna momčad FD »Milicionara« iz Beograda gostovala je u Kragujevcu, gde je odigrala prijateljsku utakmicu protiv mesnog FD »Milicionara« i pobedila ga sa rezultatom 2:0.