Narodna milicija

Momenat sa utakmice »Metalac« —>Dinamo«, R ustemov, golman »Dinama« uspešno interveniše

»METALAC« (Zagreb) — »DINAMOQ« (Skoplje) 2:1 (1:1)

U trećem kolu futbalskog prvenstva, 1 savezno lige, sastali su se u Zagrebu na novom stadionu u Maksimiru zagrebački »Metalac« i »Dinamo« iz Skoplja. Odmah u početku igre »Dinamo« prouzima igru u svoje ruke i diktira snažan tempo. Naročito se ističu igrači »Dinama« u igri glavom. Za svega, nokoliko minuta oni su pucali tri kornera, ali su oni ostali neiskoTrišćeni. Svoju premoć je »Dinamo« roalizovao: u 18 minuti kada je preko Balevskog dao gol. Sada »Dinamo« navaljuje još žešće i »Motalae« je prisiljen uglavnom na odbranu. 25 minut je bio kritičan za »Metalea«. U jednoj divnoj kombinaciji, u kojoj tako reći igrači »Moetalea« nisu

»MILICIONARe« (Zagreb) —

Futbalska utakmica, za prvenstvo Hrvatske lige odigrana, u Sisku 26 soptembra ovo godine pružila je lep futbal. »Naprijed«, koji je nedelju dana ranije u Воrovu proliv »Slavena« izgubio utakmicu, naročito se spromao za Ovaj Susreti. Prvo ројиугете je proteklo u nadmoćnosti domaćih, pošto se igrači »Milicionara« nisu odmah mogli snaći na malom igralištu. U tom delu igre domaći su. povoli sa 1:0.

»ENOTNOST-« (Ljubljouna) —

Svoju prvu utakmicu za prvenstvo II savezne lige, »Dinamo« је igrao u Ljubljani protivu »Enotnost« i izgubio sa 98 :1, premda je u prvom poluvremenu vodio sa 1:0. Za utakmicu je vladalo prilično interesovanje pa se na igralištu okupilo oko 4000 gledalaca, koji su sa napregnutom pažnjom pratili prvi nastup novog člana II savezne lige. Na ovoj utakmici j pored toga što je izgubio, ostavio dobar utisak. Još nedovoljnu tehniku i rutina igrači »Dinama« su nadoknadili borbenošću i požrtvovanjem.

»Dinamo« је, 1.

ni doftakli loptu, zamalo da nije pao. gol. Poslodnjim naporom golman »Metalca« boksujo u korner. Posle toga »Metalac« se sređuje, dok »Dinamo« nešto popušta. Pred. kraj poluvremona, »Metalaoc« je iz slobodnog udarca, izjednačio. U drugom poluvremenu slika se promenila. »Dinamo« je naglo popustio i u tom delu igre »MetaЈас« је bio nadmoćniji i pred kraj igre postigao drugi gol. U ovoj utakmici »Dinamo« se pokazao kao dobar tim ali kome još nedostaje dovoljno rutine. Od igrača, najviše su se svidoli golman Rustemov, Balevski i desni bek. Utakmicu je sudio dobro Milanović iz Novog Sada.

»NAPRIJED« (Sisak) 2:1 (0:1)

U drugom poluvremenu slika se izmenila, igrači »Milicionara« su sve bolji, bolje se snalaze i dolazi do izražaja, bolja, fizička kondicija. Sa dva vrlo efektna gola, postignuta, nakon lepe kombinacije »Milicionar« je izvojevao pobedu. Golove su dali Zebeoe i Jurišić. Kod »Milicionara« najbolji su bili golman Župančić, centerhalt Kljajić i Zebee. Utakmicu je pred 2000 gledalaea, dobro sudio Damjani iz Zagreba.

»DINAMO« (Skoplje) 3:1 (0:1)

»Dinamo« je stalno vodio do sredine drugog poluvremena kada je za deset minuta primio tri gola, koji su imali uticaja na njegovu igru. On je posle primljenih golova počeo da igra slabije, da često greši, što je potrajalo oko 15 minuta kada se »Dinamo« ponovno povezao. U timu »Dinama« su svi dali dobru igru. Gol za »Dinamo« je роstigao u 21 minutu prvog poluvremena Rušidovski. Utakmicu je sudio sa manjim greškama Goranić iz Zagreba.

»DINAMO« (Žagreb) — »MILICIONAR« (Zagreb) 4:2 (0:0)

_ U nedelju 12 septembra ove godine odigrana je prijateljska futbalska utakmica između »Dinama« iz Zagreba i »Milicionara«. Pobedio je »Dinamo« за 4:2. U prvom poluvremenu igra, je bila podjednaka, dok je u drugom poluvremenu »Dinamo« bio bolji. Golove za »Dinamo« su роstigli Bučar 2, Strugar i Drača po jedan, a za »Milicionar« prvi gol je bio autogol Horvata, dok je drugi postigao Šimunović.

»LOKOMOTIVA« (Zagreb) »MILICIONAR« (Zagreb) 2:1 (i:0)

_ U nedelju 5 septembra ove godine odigrana je u Zagrebu, pred 1000 gledalaca, prijateljska futbalska utakmica između člana I savezne lige »Lokomotive« i »Milicoionara« iz Zagreba. Pobedila je »Lokomotiva« sa 2 : 1. »Milicionar« je kroz celo vreme bio ravnopravan protivnik, ali njegova neefikasna navala nije uspela iskoristiti povoljne šanse. Naročito je bio slab Jurišić. Osim toga je na igrače »Milicionara« nepovoljno uticao prvi gol, koji su primili iz prestrogo dosuđenog jedanaesterca. Ova utakmica је розјиžila obojici protivnika kao dobar trening за prestojeća prvenstvena takmičenja. Sudio je sa greškama, na štetu »Milicionara«, Jelinek.

FD »MILICIONAR« (Zagreb) FD »PULA« 4:1

, U nedelju 10 septembra počelo je u NR Hrvatskoj' takmičenje za prvenstvo futbalske lige. Sastali su se »Milicionar« iz Zagreba i »Pula«. Nakon bolje igre pobedio je »Milicionar« sa, rezultatom 4:1. Utakmica je igrana kao predigra utakmici »Dinamo« — »Partizanc«.

»DINAMO« (Skoplje) »VARDAR« (Skoplje) 2:0 (2:0)

U nedelju 19. septembra ove godine, odigrano je drugo kolo utakmica, za prvenstvo II savezne lige. U tom kolu su se u Skoplju sastali mesni Tivali, pretstavnik Narodne milicije »Dinamo« i bivši lan I savezne lige »Vardar«. Igra, je u prvom poluvremenu bila interesantna i u tom delu igre »Dinamo« je bio terenski nadmoćniji. Tada je on postigao preko Nijazovskog i Panovskog dva gola za dva minuta i tako osigurao pobedu. U drugom poluvremenu »Vardar« je nastojao da snizi rezultat, ali su se sve njegove navale razbijale o vrlo dobru odbranu »Dinama«. U ovoj utakmici igrači »Dinama« su sproveli dobru taktiku. Oni su prostim kombinacijama, preko krila, često dolazili do protivničkog gola, dok su se igrači »Vardara« gubili u preteranom driblovanju kroz trio. Prema prikazanoj igri »Dinamo« je zasluženo pobedio. U njegovom Шип najbolji su bili golman Rustemov i Nijazovski. Sudio је odlično Života Vlajić iz Beograda. Utakmioci je prisustvovalo 8000 gledalaca.

KRATKE FISKULTURNE VESTI

U Sarajevu je održan turnir u košarci društava iz Bosne i Hercegovine na kome. je učestvovalo pet muških i dve ženske ekipe. Posle lepih i zanimljivih borbi, prvo mesto na turniru je osvojio »Milicionar« Sarajevo.

*

U prijateljskoj futbalskoj utakmici, koja je odigrana 12 septembra ove godine u Petrinji, domaće »Jedinstvo« pobedilo je »Milicionara« iz Камоуса ва 1:0.

* „_ U Rači Kragujevačkoj odigrana, je prijateljska futbalska utakmica između domaće »Slobode« i »Milicionara« iz Kragujevca. Pobedila је »510boda« sa 4:1.

*

U prijateljskoj utakmici »Dinamo« iz Skoplja pobedio je u Ohridu FD »Ohrid« sa 6:2 (471). *

U Smederevu je gostovao FD »Milicionar« iz Kragujevca i odigrao prijateljsku utakmicu sa »Milioinarom« iz Smedđereva. Pobedio je »Milicionar« iz Smedereva sa 1:0.

*

22 avgusta odigrao je beogradski »Milicionar« u Smederevu prijateljsku futbalsku utakmicu protivu tamošnjeg »Milicionara«. Beograđani su pobedili sa 8:1. Golove su postigli Bakajin 2 i Popov 1.

* , FA »Milicionar« iz Kule razvija vrlo plodnu

' delatnost na svima poljima fiskulture. Streljačka,

sekoija PA »Milicionara« se plasirala па Drvo mesto u bivšem Somborskom okrugu. Dobre rezultate je postigla i šahovska sekcija. Futbalska sekcija je imala šest nastupa od kojih je četiri dobila, a dva izgubila. Naročito je lep uspeh njena, pobeda nad mesnim PD »Hajdukom«. sa 8:92 koji je jedan od najboljih društava bačke zone. *

Septembra ove godine odigrana je prijateljska utakmica između FD »Milicionara« i FD »Radničkog« iz Beograda. Pobedio je »Radnički« sa 2:1, premda je »Milicionar« bio ravnopravan Drotivnik. ЊЕ 23