Narodna milicija

Припадници НМ на масовној

У част 29 новембра — Дана Народне револуције — припадници Народпе милиције Београдског гарнизона изашли су масовно на неколико ради“ лишта у Београду.

Припадници НМ

Ope радне акције организовао је Комитет милиције КПС ва град Београд, а на предлог неких јединица Народне милиције.

Јединице Народне милиције из свих рејона, Савезни батаљон, Главна. управа Народне милиције и остале биле су тачно у осам часова на радилишту код Ташмајдана, Пет стотина младих, снажних и одважних младића, колико их је било само на овом радилишту, дало се на посао, To је био тежак посао, али другови из управе радилишта знали су да су они у стању да га ураде 100 од сто. И ваиста тако је и било. На радилишту је дато 1512 добровољних радних часова, Ево неколико података о учинку

Вагонетама је превежена велика колигина цигле u камена

рада: пребачено на даљину год 150 метара 20 кубика цигле и камена, прекопано је 500 квадратних метара, земље, грубо испланирано 800 квадратних метара земље, превезено 200

Београдског гарнизона за време велике радне акције

кубика земље, пренето на даљину од 150 метара, 50 тона шина за вагонете, затрпано и поравнато 40 метара водоводног канала, а уређено је и низ других послова.

радној акцији

После рада радилиште је добило нов изглед. Није више било гомиле цигала, камена, шина, рупа.

Друга, група. која је бројала 271 милиционера, радила је на пошумљавању терена крај стадиона ЦДЈА и лдала је 818 радних часова. Ова група је нскопала 4.000 рупа за саднице и посадила У ЊИХ исто толико садница.

Трећа група од 57 милиционара радила. је на уређењу Жељезничке улице код Жељезничке станице и дала 171 радни час. ,

На свим радилиштима учествовало је 929 припадника Народне милиције који су дали 2.787 радних часова.

Ова радна акција припадника; Народне милиције велика је по масов-

'ности, али није.лрва„ У више-махова

припадници Народне милиције из Бео: града радили су на свим радилиштима како у саставу фронтовеких радних бригада, тако'и у групама оргапизованим на еличан“ начин као што и пређашње. Акција која је организована и успено изведена, поред материјалне користи коју је донела има и политички значај. Људи којима је цоверена дужност чувања тековина Народне револуције од срца су схватили да је и њихова ствар градити социјализам. То они и практично показују како радним акцијама тако свакодневним примерима из своје службе.

ПОСЕТА ПРИПАДНИКА НМ СЕЉАЧНИМ РАДНИМ ЗАДРУГАМА

У циљу помоћи сељачкој радној задруви »Побједа« у селу Коларни, другови из Управе Народне милиције котара Бенковац ријешили су да је посјете, За прикупљени новац су купили: 3 плуга, 3 дворедне дрљаче, 2 сијачице, 9 сјечке за сламу, 2 копачице, 1 крунилицу за кукуруз, и још много ситнијих пољопривредних алатки.

Тако су припадници НИМ отишли у пссјету сељачкој радној задрузи »Побједа«. Два камиона, који су били окиБени заставама и разним зеленилом кренула су. Из њих се цијелим путем развијао одјек борбених пјесама и скандирање »Тито — Партија«. Задру гари су са одушевљењем _ дочекали припаднике НМ пред школском зградом „која је била украшена са сликама чланова Политбироа. ЦК КИЈ, др: жавним и. партиским заставама као и зеленилом. Доласком припадника НИМ настало је међусобно упознавање са задругарима и отпочело је заједничко весеље,

У име припадника НМ, задругаре је поздравио шеф Управе ИМ желећи им да постигну много веће успјехе у свом раду.

· Послије примљених дарова претсједник задруге се захвалио припадницима НМ на предатим даровима, а затим је настављено заједничко весеље које је дуго трајало.

*

Припадници Управе НМ из Книна организовано помажу сељачке радне задруге. Њихова помоћ коју су дали евљачкој радној задрузи »Пролетер« у Вагровићу, одраз је велике љубави према задругарству уопште. Они су купили 8 плуга, 4 огртача, за кукуруз, ; тријер, 2 бране, 2 круњаче за кукурув и 1 дворедни сијач.

Посјета, предаја дарова и поздравни говори једних и других прететављали су велику манифестацију кроз коју се видјела неизмјерна љубав према на шој Партији и другу Титу.

15