Narodna skupština

98

појединим железничким станицама као и распоред ових последњих утврдиће се споразумно између Министра Грађевина и Привреде с једне и Друштва с друге стране.

Друштво је обавезно да ове планове преда у року од шест месеци и после образована Друштва. i

Уа о.

Пројектом треба предвидети могућност допнијег проширења према повећаном саобраћају.

Доцнија потребна проширења пристаништа, п његових постројења као и повећање броја магадина у унутрашњости код железничких станица, Друштво је дужно да извршује према потреби саобраћаја.

Потребу оваких накнадних радова цениће сама држава преко својих министара.

Ол о О

Друштво има права да и пре одобрења про_ јеката приступи спремању грађевинског материјала, инструмената, инсталација, потребног инвентара, подизању барака, радничких станова ит.д.

Чл. 54.

Друштво ће радове моћи извршити у целини или делимично у сопственој режији или путем предузимача по јединичним или паушал· ним ценама. |

Оснивачи немају права да закључују никакве уговоре ни претходне погодбе за лиФеровање материјала и извршења радова.

Рок извршења радова. Чл. 55.

O дану почетка извршења радова Друштво је дужно известити Министра Грађевина.

Друштво је дужно да све радове доврши и преда у редовну експлоатацију најдаље за три године од дана образовања Друштва.

У случају да радови буду обустављени због рата, буне, заразе људи и стоке и других од Друштва независних узрока, Министар Грађевина на молбу Друштва, дужан је продужити рок довршења радова за онолико, колико су ти узроци изазвали задоцнење у извршењу радова.

Надзор за време трајања рада.

| Чл. 56. Сви радови на пристаништу и на другим местима, који се врше на основи одредаба овога закона, подлеже контроли Министра Грађевина.