Naša pošta

а"

90 НАША ПОШТА

12 паргед 121оХепог јазпо зе уде ргобупов! и одгедбата, ра Бр бееБајо пагедбетт ршет ибн :зргауки.

ђи п гас. 4. 66 Ргам Ка | део, 1ха ргуе гебепјсе, дода гес: „05 т обешћ ракета, за Којита зе ипа розбир!Н ро одгедђата 61. 79 Таб, 2 Ргау шка | део“.

2) и Таб. ПГ 1) 1 4) Као 1 и Тас, ТУ. 2) Ргауптка [ део, 1зргед геб „ракећа“ штети гес „угедпозтћ“. ј

3) и С]. 34 РгаушкКа П1 део, где вод је геб о ракећи, #геђа ргед пји зЕам! одеоуагајис! обик ге! „угедпозл!“, а ха ођуспе ракете #геђа (#ај бјап дорштн поуот фасКот, Која 5: бебђаја да гјач: „5а обстт ракета 1 угеспјасита 1 прћом т зргоуодит Избоупта, розира се па 158 пабјп, Као 1! за угедпозп т раке та 1 угеспјаста, ан зе пе 5ајји рутекеј 1, мес Рофгадпот одеуки.

Ма оуај пабп, обТопјепа 51 Ба зуака педоштиса 1 гагпоц Ко #ита-

Сепје. М. 1. КВАЈСТКОУХ (С,

заџебик РеКстје робфа 1 Те/ергага 5Корјје.

БЕЛЕШКЕ

ВЕСТИ ИЗ МИНИСТАРСТВА

—ЋЊ. В. Краљ, на предлог Министра правде и Министра грађевина, а по саслушању Претседника Министарског савета, прописао је и прогласио Закон о светској пошт. конвенцији и одредбама о преносу писмоносне поште ваздушним путем са угодбама о писмима и кутијама са означеном вред= ношћу, пошт. пакетима и одредбама о преносу пошт. пакета ваздушним путем, пошт. упутницама, пошт. налозима, пошт. вирманима и претплати на новине и повремене списе, закљученој у Лондону 28 јуна 1929 између краљевине Југославије и осталих држава, чланова Светског пошт. савеза.

Овајзакон ступа у живот кад га Краљ потпише, а обавезну снагу добија, по депоновању ратификованих инструмената Влади Уједињене краљевине Велике Британије и Слободне Ирске у Лондону, а по обнародсвању у „Службеним новинама“.

~

— Министар грађевина, Г. Филип Ј. Трифуновић, обзиром на бро! радних јединица и врсту службе у појединим поштама, решењем п. т. број 19501, нормирао је број радни: места и особља у државним поштама. Број свих одобрених службеника код државних пошта, телеграфа и телефона исказује се у овом рекапитулативном прегледу. (В. табелу на стр. 82)

Потребан број особља у Поштанском и Т. т. одељењу Министарства, у Дирекцијама пошта и телеграфа, т. т. т. секцијама, механичким радионицама и аутогаражама одредиће се накнадно, када се буде извршила фор= мација ових установа у смислу закона о уређењу Министарства грађевина и његове спољне службе.

Садање бројно стање особља код појединих пошта, телеграфа и телефона има се што пре саобразити бројном стању, одобреном овим решењем. Стога ће Опште одељење министарства извршити у најкраћем времену упоређење садањег бројног стања особља по појединим поштама, телеграфима и телефонима са овим одобреним стањем персонала, и поднети Министру предмет за потребан размештај сувишног особља. и

Пошто је садање бројно стање чиновника П категорије знатно веће него што по овој системизацији треба да буде а бројно стање чиног= ника ПТ категорије мање, то ће се попуна радних места предвиђених за чиновнике П1 категорије моћи вршити са чиновницима П категорије све док се не постигне равнотежа предвиђена овом системизацијом. Слично важи за званичнике и служитеље.

Г. Министар је још наредио, да би се поступно дошло до стања особља по овој системизацији, да се постављање чиновника у П категорију обу=