Naša pošta

БЕЛЕШКЕ 127

да се'у Држ. Савету уведе јавни, усмени и контрадикторни поступак. Суђење не би било више иза затворених врата, већ јавно, уз присуство странака и одбране. у

п,

одзиви

— Чиновнички гласник, орган Главног савеза државних чиновника и службеника и Савеза набављачких задруга државних службеника, Београд, Милоша Великог 20, од 1-Х.: „Наша пошта“наставља своје редовно излажење у месечним свескама. Према самом часопису видимо да је већ успео дасе ађирмира. Тојенарочи:о вредноистаћи и стога што се издржава искљуљиво од претилате. Од наше последње белешке, изашле су свеске „Наше поште“ за август и септембар са одабраним садржајем.

— Де Кеја, месечни п,.т. часопис, који излази у Паризу (те Реглефу 148) у свесци за септембар, доноси у изводу, са симпатичним коментаром, написе „Значај п. т. т. установе — у цифрама“ и „Активност п. т. т. струке“ у Југославији, који су изашли у св. за гјануар-мај „Наше поште“.

— а. Мајепцп 2Хађјасап, р. 1. 4п., Мапбог 2. Обновио је претплату са 31 другом. У писму поручује: Узерфпа Сазорјза је резбга 11 ташица, узака ЧеуН Ка рппезе кај помеса.

Г. Максим Ивовић, управник поште Цетиње, са особљем претплатио «се на 13 примерака „Наше поште“.

Г. Јоко С. Иваншшевић, саветник Дирекције пошта и телеграфа, Сарајево, послао је претплату за себе и 22 друга претплатника.

Г. Мирко Бакочевић, управник поште Дубровник 2, са особљем послао је претплату. У писмукаже: „Желим вам успеха на доста трновитом путу“. Сагласни смо са њим, али, заједнички, тај пут ћемо сигурно проћи.

Г. Живојин Ковачевић, управник, Бања Лука, и Г. Мирослав Михалић, управник, Тузла, са особљем подручних им пошта претплатили су се на по 14 примерака нашег часописа.

Г. Родољуб Стојановић, управник поште Јагодина, са особљем претплатио се на 17 примерка „Наше поште“.

Г. Радован Пантовић, управник, и Г. Милован Гавриловић, чиновник, Битољ, послали су годишњу претплату за 9 претплатника.

Свима наша захвалност. Утврђују часопис својој струни.

ОДГОВОРИ

Сарадницима.— Актуелним, главним питањима посветили смо ову све“ ску. Стога нијемогло бити отштампано много иначе важног материала који чека на ред. Ту спада и материал о напретку у страним земљама, који смо најавили.

Г. В. — Тачно једа 01 само повепање цене обрасца за отправљање телеграма — од 50 пара на 1 д. — ишло на сусрет фискалној потреби. Државна каса добила би више прихода, преко 2.000.000 д., да лакше повећа расходе за побољшање. Зависи од комплекса питања која се пречишћавају.

Г. К. — Односно скраћене претплате, за последња три месеца 0. г., одговарамо на другој страници корица.

Г. Т. С. — Оправдано. Биће огштампано, чим простор дозволи.

6. ЏИ. Хетип,. — Ргогједасе, — ако пе биде Казпо.

Рг. Капроуас | Уагага п. Ргедпја рогика.

б. 2. — Ратаге паз како 01 обесе хофи зрог о перпхпат оофпата зе, о Којшта је гес па з г. 104 зуезКке ха окбобаг 2 — 2акоп о Огзаупот 5амефи ; иргаупт зидоунпа Ео је ргеду јео. Кад зе НСсе обпоуе роћзирка, бјап 41 (ова такопа, и хем за 5 26 хакопа о огадапзкот зида кот розбирки.