Naša pošta

96

само одбачених испорука и непримљених радова, и то најдаље у року од 15 дана по извршности решења надлежне власти за расправу горњих спорних питања.

8 34, 2). — Да (Мин. саобраћаја) на рачун кредита предвиђених буџетом на личне расходе ва стално особље може постављати контрактуалне и дневничаре с тим, да се број и врста предвиђених ввања, као и износ одговарајућих буџетских принадлежности и кредита овим постављењима не прекорачи.

8 41. — Кредит на пензионисања свих чиновника и осталих државних службеника грађанског реда свих струка одобрен у равделу пензије и инвалидске потпоре буџета државних расхода за ову годину употребљава се по одобрењу Претседника Министарског савета. Обравложен захтев за ово одобрење ресорни Министар претходно упућује на сагласност Министру финансија.

5 ДА — Не може се тражити наплата исплаћених принадлежности од оних лица, којима су одлуке о њиховом пријему у државну службу поништене пресудама. Државног савета.

У колико су или у колико буду пресудама Државног савета поништене одлуке о унепређењима или разврставањима државних службеника, неће се од њих тражити наплата више исплаћених принадлежности,

Ако је наплата у случајевима ив предњих ставова већ извршена, не могу се наплаћене суме враћати из државне касе.

Државни чиновници, који буду почев од 1 априла 1930: године, спремали или поднели на одобрење надлежном Министру или ва то овлашћеним органима овакве одлуке и тиме проузроковали штету за државну касу, одговарају солидарно ва накнаду штете пред Главном контролом, ако за доношење таквих одлука недостају основни и јасно предвиђени услови у постојећим законским прописима за пријем лица у државну службу, односно за унапређења или разврставања државних службеника. Одлука Главне контроле постаје извршна, ако је у случају жалбе, одобри Касациони суд. Рок жалбе је 15 дана.

5 48. —- За прековремене часове рада, у колико се по потреби службе морају завести, неће се исплаћивати никаква награда. Ово не важи за случајеве, где су право и висина награде регулисани законом.

8 53, 2). — При Поштанском и Телеграфско-телефонском одељењу Мин. саобраћаја оснива се специјално рачуноводство са благајницом. Старешану тог рачуноводства и благајнице поставља Министар финансија, а остало особље Министар саобраћаја, по пристанку Министра финансија.

04. СВЕ одредбе досадашњих финансијских закона и вакона о буџетским дванаестинама, којима су постојећи закони били измењени, укинути или допуњавани као и све уредбе, правилници и други прописи и решења који су већ донети на основу овлашћења предвиђених у поменутим законима, важиће и даље.