Naša pošta

280

на исту адресу. Цена огласима је иста као и у Нашој пошти. (Види тарифу у св. 1—5 од 1930 г.) Скупљачима претилате и огласа 209 на име провизије. — Г. Вукашин Павличић, управник поште у Бачкој Паланци дао је у штампу и скоро ће изаћи његова књига: „Упутство о саобраћају са поштом, телеграфом и телефоном“. Ово је једна врло практична и корисна књига и спада у ред оних које имају за циљ: да широку јавност уповнају са свима облицима рада у нашим п.т. и телефонима и да јој пруже несумњиве користи лепо сређеним и сабраним упутствима за што брже сналажење у свима приликама у којима се траже услуге ових установа.

Иностране п.т. управе троше огромне суме новаца на пропаганду и публицитет активности п.т. управа, а код нас ту улогу прихватају ево, млади и напредни људи, о своме трошку, рискујући, не само да не буду награђени ва свој рад,нода и материјалну штету због тога претрпе, пошто је, као што се зна, штампа у нас још увек скупа, а тражња, интересовање за књигу и читање књига, врло мало, нарочито у оном делу нашега друштва коме је на првом месту ова књига упућена и од несумњиве користи. И за то потхват г. В. Павличића заслужује нашу похвалу и наше пуно признање, које му ми овим путем одајемо и молимо наше колеге у унутрашњости и Београду да му у растурању књига укажу другарску помоћ коју заслужује. Цена 30 дин. ·

Нека би пример г. Павличића потстакао и друге наше старије и млађе људе да се пером у руци истакну и нашу стручну литературу подигну до завидне висине, па ће нас и јавност и меродавни фактори и више ценити и с више воље и интересовања прихватити наше предлоге за опште побољшање наше учмале установе...

М. ВУЈАДИНОВИЋ

одзиви

— Полиција, стручно популарни часопис, у св. за август даје приказ:

«Наша пошта» је гласило делокупне струке. Није ограничена на поједине организације, али зато развија дух солидарности и потребу да целокупно особље п.т.т. струке приступи заједничкој организацији. Није ограничена ни на крајеве; она је за редове српскохрватског као и словеначког језика; за латиницу као за ћирилицу. «Наша пошта» је наш југословенски стручни часопис који је регистрован, са симпатичним коментарима, од стране часописа великих и мањих држава као и Међународног бироа светског пошт, савева, . телегр. савева и других институција.

Значај часописа ласкаво је оцењен и од меродавних званичних фактора.»

— Филателиста, стручни филателистички часопис, гласило Хрватског филателистичког друштва у Загребу, у св. за септембар даје исто тако "повољни приказ «Наше поште».

— Поштар: Свима је нама дужност, да колико смо у стању потпомажемо наш једини и одлично уређивани часопис, ако не чим другим а оно бар са претплатом.

— Г. К., старешина поште: Часопис је такав да без њега више не можемо.

— Бивши директор: Поздрављамо уводни чланак „Наше поште“ за септембар као и последњи став написа о устројству централне управе п. т. т. струке.

ОДГОВОРИ — Г. Риста Гичевић, старешина поште Лазаревац, могао нам је уступити тражене комплете «Наше поште» за 1925-8 г. Похвалан пример интересовања ва литературу и како се чувају стручне публикације. — г. М. — Обећано нам је са надлежног места да ће се ваша ствар извидети и да ће правда бити задовољена.

Власници Д-Р ПЕРО ШОЋ и МИЛУТИН ВУЈАДИНОВИЋ