Naša pošta

312

у домену те установе дешава у свету. Стално прати ход и напредак ових установа у државама, које за то дају најбоље примере. ·

„Наша пошта“, као таква, већ је успела да обезбеди сарадњу првог реда: на њеним страницама налазимо написе старијих и млађих, на српскохрватском и словеначком, латиницом као и ћирилицом. Са симпатијом је бележе часописи страних великих и мањих држава као и органи Светског пошт. и телегр. савеза.

«Стручна литература од нарочитог је значаја за напредак једне установе и њеног особља. „Наша пошта“ тако служи ипрепороду наше п. т. т. струке толико важне и потребне...“

Радујемо се што се нашом струком и њеном литературом интересују и одабрани кругови какав је онај око «Живота и рада“.

ЈАВНА ПРЕДАВАЊА

„Наша пошта“ намерава да организује конференцијепредавања из области пошта и телекомуникација. Предавање ће служити стручном и културном усавршавању, а приход од улазница и добровољних прилога служиће за помагање и стварање стручне п. т. т. литературе. Првобитно ће бити награђивани најбољи радови објављени у „Нашој пошти“ као и најбоље стручне п. т. т. књиге које буду публиковане.

Моле се лица која би била вољна држати таква предавања, да нам се јаве и означе своје теме, да можемо створити програм и приступити његовом извођењу.

_ Предавања морају бити на научној, стручној основи која искључује подвојености или расправе личног карактера.

Поједино предавање моћи ће трајати 5/4 сата а расправа.

пол сата. 3 „НАША ПОШТА“

'ИЛУСТРОВАНИ П. Т. Т. КАЛЕНДАР ЗА. 1932 ГОД.

Г. Живко Лукановић, власник и уредник стручног Пошт. календара, овим путем изјављује своју захвалност свима својим сарадницима и пријатељима који су му помагали у уређивању календара и скупљању претплата и огласа. Његов. календар више неће излазити, а прикупљену претплату и огласе уступио- је Илустрованом п. т. т. календару, који ће ове године изаћи у редакцији Милутина Вујадиновића, а најдаље до 15. децембра т. г. — Скупљачи претплате и огласа имају се обратити на адресу г. Вујадиновића, Гарашанинова тј! Београд.

Власници Д-Р ПЕРО ШОЋ и МИЛУТИН ВУЈАДИНОВИЋ

а

СИ На