Naša pošta

ОДГОВОРИ

Претплатнику. — „Наша пошта“ је, путем анкете и појединих написа, обрадила питање п. т. библиографије. В. свеске јануар-мај, јун, јул и септембар 1980. О п. т. часописима понаособ је писано у св. за новембар 1931, јануар, фебруар, март и април 1932. О литератури, радовима и писцима у п. Т. струци писано је у св, за фебруар и април 1932.

Ако, пак, немате комплете „Наше поште“ за раније године, можете их наћи у Управи пошта. Њена књижница добила је те комплете од 1912 до сада.

Пријатељу. — На замерку можете одговорити, да пишемо о ју“ гословенској идеологији у жељи да она озари и оне који њом још нису задахнути. Тај дух је потребан у свим редовима наше п, т. струке, која је члан највеће светске заједнице.

ХУ КОНКУРС »НАШЕ ПОШТЕ»

Који је најстарији, по годинама старости пензионисани службеник п,т. струкеу Југославијиг

Који је п. т. службеник у Југославији провео највише времена у својој струци -

Који је активни п, т. службеник најстарији по годинама службе, у својој струциг

Најбољи одговори биће штампани, заједно са фотографијама ако их добијемо. Одговори ће бити награђени бесплатним шиљањем часописа за једну годину. Најстаријим службеницима такође ћемо, из почасти, слати „Нашу пошту“ за једву годину.

ИЗ УРЕДНИШТВА

Члан нашег Уредништва г. М. Вујадиновић унапређен је у звање вишег саветника Министарства.

ДЕЛА О ТЕСЛИ

МБоја Тезја ипазеп Зете ипа Ффе Епискшпр дег ЕЈјек гојесћик, | дег НосћЕгедиела — ипа Носћзраппипозјестик ипа дег Рафогећшк, уоп Рир1. Тр. Злау ко Вокбап, ти ејпет бејефћуом уоп Џау, Ргоћ. Ра Е. Клер: 12. Пешасћег Мепар, Млеп |. Вигапиг 9.

Нивола Тесла и његођ пионирсви рад у елеЕтротехници. Написао инж. Славко Бошкан. Издање Свесловенске књижарнице М. Ј. Стефановића и друга, Београд, Поенкареова 36.

Велики југословенски геније Никола Тесла створио је својим епохалним делима модерну електротехнику и данашњу радиотехнику. У својим књигама писац је изложио опширно, на нашем, а нарочито на немачком језику, историјски значај Теслина рада и доказао да је проналазач бежичне телеграфије Тесла, а да су Маркони, Браун, Фесенден и други Теслини следбеници. - ·

Теслина дела треба да познају сви интелигентни Југословени, јер она доказују велике способности наше расе на пољу духовног стварања. Књиге г. Бокшана претстављају у том погледу научна дела првог реда, која су добила најбоље похвале првих стручњака у земљи и на страни. То су показали и написи објављени у свесци „Наше поште“ посвећеној прослави Н. Тесле.

Цена немачке књиге је 300 д. а српскохрватске 35 д. Обе се књиге могу набавити код писца, Београд, Мирочка 4.