Naša pošta

175

ЧИТУЉА

+ Слава Младеновић, шеф т. т. секције. 31 октобра у околини Високог десио се један несрећан случај, којом је приликом погинуо шеф секције у Високом, Слава Младеновић шеф секције. Младеновић се возио аутомобилом, али како је већ био први сумрак вожња кроз планине није била без опасности. Аутомобил је ишао приличном брзином и када је наишао на један завијутак, шофер је нагло окренуо ауто у страну. Младеновић, који се није надао овом'наглом скретању и није седео у аутомобилу сигурно, испао је из кола и том приликом ударио се тако несрећно о једну стену да је пао у несвест из које се више није ни вратио „свести, Он је одмах превезен у Сарајево, где су лекари учинили све да се он спасе, али све је било узалуд. Младеновић је издахнуо у Сарајевској болници.

Слава Младеновић је био један врло савестан и спреман поштанскотелеграфско-телефонски службеник и за то је имао и признање. Последњих година био је на служби у Високом, где је такође стекао велики број пријатеља. Светао му помен међу нама и наше саучешће породици.

ОДГОВОРИ

Пријатељу у С. — Ви сте неуморни у постављању питања, а ми немамо довољно времена да задовољимо толику вашу радозналост. Ипак ћемо вам и овом приликом одговорити, али то нека буде последњи пут. Нађен је човек кова каквога ви желите, на вашу велику радост, и то баш у једноме српскоме селу недалеко од Трстеника. Сад сте задовољни и ви и сви који су као ви! Само ми нисмо. Но још Краљевић Марко је рекао:, Нека Срби победе, па макар ја први погинуо“.

Администрација не поседује на продају комплете „Наше поште“ из прошлих година. Одговор у последњој свесци односи се на комплет за 1930-31-32 г., који би уступио бивши претплатник уз цену од 120 д.

Г. О. — Унапређени су само они који су имали најмање две одличне и две врло добре оцене,

Г. К. — Према вашем писму изгледа нам да сте имали право на унапређење. Ако нисте добили задовољштину, 0братите се г. Министру. Ако, пак, устреба посредоваћемо и путем објаве у нашем часопису.

ХМР КОНКУРС „НАШЕ ПОШТЕ“

„Наша пошта“ жели, у тешким данима моралне и материјалне кризе, очувати и пробудити што веће интересовање за п, т,. службу, као и сачувати од заборава догађаје који треба да остану сликом прошлих дана и поуком за будућност. Стога ће примати и радове тога реда, из п. т. живота, приче, анегдоте, фељтоне, цртеже, карикатуре. Најбољи рад биће награђен по оцени Жириа.