Naša pošta

а ј

Поштарина плаћена у готову

НЛУСТРОВАНИ ПОШТ. 1.1. КАЛЕНДАР ЗА 1934 1.

Изашао је из штампе и бећ се разашиље претнлатницима Илустробани Поштансво ~ Телеграфски и Телефонсви Календар За 1934 год'

садржај Календара :

На Нођу годину; Оснибање и разбитав Сбетсрог поштансвог Сабеза; Поштансва служба у Пољсвог; Престабници особља у Администратибном Сабету Мин. Пошта у Чехослођачвој с Гобор енглесвог Министра Пошта на ради“; Туризам; Писмо у уметности; Српске бојне поште за бреме ратоба 1919—1919; Поштансва отпрема; Поштансва устаноба и филателија; Нагли пораст абионсве поште; Узроци опадања телеграфсвог саобраћаја и леђ протиб тога; Међународни радио-саобраћај у прошлости и будућности; Телефонија без жица; Техничћа питања; Џинобећи збучниј; Ноби миврофон; Тонфилм; Социјални жибот и рад п. т. службенива; Статистира.

· Забабни део: Контролороба служба; Кутија за писма; Анегдоте.

Тарифни део: Унутрашње и међународне поштансве, телеграфсве и телефонске тарифе: Нобчани системи и нобци разних земаља; Курсеби држаб. папира, државне ренте; држабне и меничне тарсе; Абције, дисронтна табела за израчунађбање процента; преобраћање фунти стерлинга “ динаре и обратно.

Ред путобања на железницама и бродобима; Адресни и огласни део.

Календар је илустробан сливама знаменитих људи Боји су утицали сбојим радом на разбитае п. т. т. саобраћаја. У њему се налазе сбе Борисне поуђе и податци потребни послобноме свету за ларше Бомуницирање сап т. т. станицама и бластима.

Цена Календара је 10 динара. Набабља се непосредно Бод бласнива и уредника:

Милутина Вујадиновића, Саветника Миннстарства, БЕОГРАД, Гарашанинова бр. 7/3, или уплатницом на чек. рачун 54.701.

Уредници и бласници, А-Р ПЕРО ШОЋ, министар у пензији, Крунсва 29, и МИЛУТИН ВУЈАДИНОВИЋ, сабетнив Мин. саобраћаја, Гарашаниноба 7

Штампарија „ГРАФИКА“ М. Божинобић — Београд. КосмајсКа 51. Тел. бр. 29.717