Naša pošta

Поштарина плаћена у готову.

Роанзка «ргауа, п шјегези Снуапја зуора преда, ргедихеја теге, да зе

и ђидисе рг !зтаф! родапзкћ тагака ођган уеса рахпја, а Тако 110 1 рп

ријеши тагака од згапе пафједић ограпа Миичјага! га. Џргауа Зауеха је

ин епја, да || роштебпо ргебатрапе тагке (геђајо роуше! 12 заођгасаја,

како ђЕ зе зртебје гзреКи]ас!је, Које зе за Такупт тагката угзе па гасин

паћ зКкирђаса 1 па Зјејц црједа пачћ тагака па з ап.

7а пргауп Јирозјоуепзког Најена скор зауега,

Р-г Кафуомтс, зекгејаг Е. РЕКОКО

ргејзевтик

ЧИТАОЦИМА

'На питање многобројних пријатеља и сарадника Наше ноште: хоће ли она и даље излазити, одговарамо, да излажењу Н. поште не чини никакву сметњу пензионисање г. Вујадиновића, који ће од сада имати још више могућности и времена да сву своју снагу посвети Нашој пошти,и због тога, она ће бити садржином једрија и борбенија.

Одувек је било погрешака у вршењу службе. Њих су из-_

носили на рђав глас, и то је разумљиво, јер је отуда било штете за појединце, али све су те штете мале према штети коју може причинити каква Управа која није на висини свога позива.

И данас има места на земљи где је пошт. служба потпуно непозната, поред све велике разгранатости њене. Например, у Азији, Африци па чак и у Ј. Америци и Аустралији. Али, кад се и уколико се оне овамо организују, примају обли уређене, модерне поште да им може позавидети чак и наша нова Уредба.

У ЧЕТИРИ ОКА

Отварамо нову рубрику под овим називом. Овде ћемо доносити семо кратка питања и одговоре, кратке, истините историјице из свакидашњега живота наших пошта, у жељи, да њима свратимо пажњу меродавним на извесне штетне појаве и догађаје у струци, који се могу лакоин брзо отклонити само тако, кад се буде знало, да се неће више, по досадањем рецепту, заташкавати, но добити са публицитетом заједно и сву осуду наше стручне и шире јавности. У томе, наравно, имаћемо довољно обзира и мере према важним интересима струке и особља.

нап ребсуск: 4090ооо (21) 70д.0ооо 621)

Тачне одговоре штампаћемо у новоотвореној рубрици: У четири ока.

Уредници и бласници, А-Р ПЕРО ШОЋ, министар у пензији, Крунска 29, и МИЛУТИН ВУЈАДИНОВИЋ, биши сабетнив Мин. саобраћаја, Гарашаниноба 7

Штампарија 5 „ГРАФИКА“ М. Божинобић — Београд, Космајска 51. Тел. 29.717