Naša pošta

8

може. Мало пажње и призрења према њима и њиховом раду. Потребан минимум за животни стандард интелектуалних радника, поштовање законом стечених и загарантованих права, сигурност у служби на својим местима док савесно и исправно врше своју службу, независност од прогона, ћефова и самовоље — и ништа више!

Особље које тако мало тражи не даје тиме знак своје слабости, или увиђања сопствене невредности или незаслужености, но знак скромности и врлине, знак разумевања реалности, политичког и историског момента који преживљујемо, и ми се надамо, да ће на освитку нове године, ова скромна жеља и захтев наћи код меродавних фактора пуно разумевање и сву потребну готовост, да вредни п. т. т. службеници пред неизвесном будућношћу за судбину своју и својих породица не буду ни мало неутешни и очајни, како би и даље сву своју снагу, спрему, способност, живот и рад упутили само у једноме правцу, у правцу службе ве„ликим интересима земље и народа.

Са тим искреним жељама и очекивањима, честитамо свима друговима, широм наше лепе домовине НОВУ ГОДИНУ.

МИЛУТИН ВУЈАДИНОВИЋ

НОВИ МИНИСТАР САОБРАЋАЈА

Променом Владе од 22 децембра на место г. Огњана Кузмановића дошао је за Министра саобраћаја г. Димитрије Вујић, инжињер, народни посланик за срез Новобечејски. Ово су његови кратки биографски податци:

Рођен је 1890 године у Ивањици. Основну школу и реалку свршио јеу Београду, а затим је дипломирао на техничком факултету Универзитета у Београду. Радио је као инжињер на државним железницама у Француској, а затим као државни инжењер у Дирекцији вода Министарства пољопривреде. После тога био је шеф Електро-машинског одељења Министарства грађевина. |

Учествовао је у свима ратовима за Ослобођење и Уједињење од 1912 до 1918 године као резервни пешадиски официр. За народног посланика изабран је први пут 1923 године као носилац листе за Велики Бечкерек и Велику Кикинду, а као присталаца земљорадничке странке. Огада је стално биран. Године 193! дошао је за народног посланика за срез новобечејски.

Нови Министар познат је као врло енергичан човек и врло активан посланик у разним заседањима Скупштина. Једно време је и сам као шеф Електро-машинског одељења био у саставу наше Главне П. Т. Управе и могао се том приликом изближе уверити о несрећном стању у нашој стру-