Nedelja

1 - ф ^ "" //■ ■: Од данас почињемо издавати „НЕДЕЉУ". „НЕДЕЛзА" ће излазити сваких седам дана у свескама од 16 24 оваке стране. Годишње ђе изађи 52 свеске са 1000 и више слика, „НЕДЕЉА" ће доносити слике наших и страних државника, политичара, књижевника, научника, песника, уметника и у опште слике особа, које су се у јавноме животу чиме било истакле. Исто тако ће доносити и слике лица, која су се одликовала на пољу којег било огранк зеј, чаљске радиности. У доношењу слика „НЕДЕЉА" неће бити никад руковођена никаквим партиско-политичтегденцијама, јер политици нема места у њеним ступцима. „НЕДЕЉА" ће доносити и предввна,д1лике, првенствено из српских крајева, а за тим из ^внства и из целога осталог света. Осим тога доносике у слици и све ваззсније догађаје лас и у свету. „НЕДЕЉА" Ке у свакоме свом броју донети по једну оригиналну причу из пера којега од наших најбољих приповедача. Доносике, за тим по један краки роман у наставцима. На избор тих рсмана обраћаке се нарочита пажња. „НЕДЕЉА" ке доносити и омање чланчиће из науке и друштва. Осим тога повише ттнијих бележака: из женског света, о најновијим проналасцима, о здрављу и т, д. мрвиж бројевима »НЕДЕЉА (С Ие донети слике свих министара, свих ЋОсланика, нових државних саветника, нових Џнерала и одликованих трговца, занатлија и индустријалаца.

„КЕДЕЉИ" је претплатна цена за Србију: На годину 16 динара У^одине 8 ,, гг 1 / 4 ,, 4: ), 'о конца године 7 ,,

За све остале земље:

На годину ,, г /2 годипе н 1//4 » До конца године

18 франака или круна о и 4-50 „

•50

»

V

СкумљаКима дајемо 10 од сто од иаллаИене иретилате и на сваких 10 иретилатника ио јет бесилатан иримерак „Недеље" ко жели иримати и Недељу" умољава се да ио иријему 1. броја, шље иретилату.

Најбољи је начин претплаћивања новина код поште, а све поште Србији примају претплату на „Недељу." До конца године изаћиће 23 свеске са 500 слика.

Ко претплати „Недељу" за целу годину унапред (16 дин.) добиће о Божићу једну уметничку израђену слику за урамљивање, велику 1200 кв. сантиметара.