Nedelja

„Е К Л И П С А

Већи број кућа, плацева и винограда ИМа На Продају дуванџија до „Хотел Лондона".

МОЈУ ДОСАДАЊУ ОАЈЏИЈСКУ РАДЊУ иосшојећу у згради „Хотел Србија" прееелио сам од првог септембра т. г. у улицу Призренску бр. 1, испод „Хотел Балкана . Гуетав ГЛаца сајџија. в в Важно за Београђане који посећују Земун!

ГОСТИО0Ш КОД „ЈЕЛБНА У ЗЕМУНУ

— МАШИНА ЗА МЕШЕЊЕ ХЛЕБА И АСТАЛСКА ТЕСТА -

На овој машини може свако, као у игри и без икакве претходне спреме и вештине, придржавајући се само упутства која уз њу иду, и не додирујући тесто рукама, свега за три минута умесити изврсан домаћи хлеб и остала асталска теста с квасцем и без квасца као : милихброт, куглоф, крофне, киселу штрудлу, пите и т. д. Куглоф мешен за з минута Ј една пуна мешња даје 6 кгр. хлеба или другог које било теста, а могу се њоме израђивати и мање количине до пола килограма. Машина се лако пере, тешка је свега 4 и по кгр., а израђена је од гвожђа и масивног цинх-блеха тако солидно, да и при свакодневној употреби рахат може трајати 20 и више година. Цена је само дин. 21 "70 и шаље се поштом у сва места у Србији. Паковање се не наплаћује. Колика је практична вредност ове машине може се ценити по томе, што је она, за непуне 3 године, прокрчила себи пута у 17,000.000 приватних домова, у Сједињеним Северо-Америчким Државама и што њен амерички проналазач стално умножава број фабрика, које је дано-ноћно израђују. Искључиво право продаје за све европске земље има гвожћарско-стакларска трговина код „ЗЛАТНОГ КР СТ А" београд—теразије.

У ГЛАВНОЈ УЛИЦИ. Точи дупли мерц из будимпегитанске акционарске пиваре. ј У свако доба топлих и хладних јела и разне закуске. Свежих земунских кобасица с реном. Молим за посету. I С поштовањем | Александар ПетровиЋ, гостионичар.

Ж срј1скл фабрика сунцо-кишобраца

СПИРЕ МИЛОШЕВИЋА и КОМП. | > ЕЕОГРАД, КРАЉА ЦЕТРА БРОЈ 14 — < > до Иародне Банке

Препоручује своје велико стовариште амрела г. г. трговцима овде и у Србији и то: ^ Памучних са гвозденим и дрвеним штапом од 2 до 4'50 дин. комад. Полу-свилених са и без ивице, са гвозденим и дрвеним штапом од 4'50 до 10 ^ дин. комад. џ Свилених — Антика са и без ивице од 10 до 24 дин. комад. Нарочито обраћамо пажњу поштованим муштеријама да је наша роба у каквоћи и изради врло добра, а услови за продају повољни. ж Поруџбине извршујемо тачно и брзо а примамо све врсте преправке по умереној цени. Ж *