Nova iskra

ВЕЛИКО СТОВАРИШТЕ ГАДДНТЕРИСКЕ н КОНФЕКЦНСКЕ РОБЕ ЈИАРКА ВУЛЕТИЋА И ГАВРИЛОВИТгД У БЕОГРАДУ Кнеа Михаилова улица број 20 препоручује свој ОГРОМАН ИЗБОР: Шешира, Кошуља, Гаћа, Чарапа, Рукавица, Др. Јегеровог рубља, Краватна, Сунцобрана, Кишобрана, Марама џепних и за српску ношњу, Ћебади, Штапова, Путничких прибора и разне кожне робе; Жакета, Кепова, Сукања, Блуза, женски Кошуља, Гаћа, Рекда, Мидера, Муфова, Чеш'т- љева, Укосница, Хаљиница деч. и за повојнице, Капица и Бенкица; Спреме за удаваче и девере, Шадова за кумовске свеће, Свиле за превезе, Огртача за младе ^ (пелерина), Албума, Мириса, Сапуна, разних предмета за поклоне и сваковрсних галантериских новости. 4+ ЦЕНЕ ОУ УМЕРЕНЕ Ж УТВРЂЕНЕ -н§* .Л,ЧР . Л,«> Р .4 Р

КЊИЖАРА ЗА СРПШ И СТРАН^ ШКРАТШ ГЕЦЕ КОНА БЕОГРДД, КНЕЗ-рлИ^-НИЛОВА УДЈ4ЦЛ ВР. 34. ДО ЦОВОГ ГРДНД ХОТЕДД Нрепоручује своје богато стовариште свију сртгских књига као и веома богат избор страних литера:тура на немачком, Француском, руском и другим језицима; прима претплату на све повремене списе и модне журнале, које рачуна по оригиналним ценама и шиљеујц&у* На стоваришту је увек огроман избор класичних и модерних музикалија за гласовир, виолину и т. д. Свако д ела, _.кој&гсг^случајно не би било на стоваришту, књижара набавља за најкраКе време по оригиналној цени, без" даљих трошкова. Јчг Нарочито се обраћа пажња п. п. да нњижара има на стоваришту велики број антикварских књига, како стручних тако и из лепе књижев иости, које продаје испод цене. Она и набавља антикварске књиге по поруџбини а по цени утврђеној' у каталогу из којега се набавља. Велики избор антикварски каталога чувеиих светских антикварница стоји свагда на расположењу свакоме. Књижара купује од приватних лица поједина употребљена дела као и целе библиотеке свагда по добру цену. КАО НОВОСТ књижара препоручује своју обилато сортирану библиотеку за давање књига на читање (БеШђИо 1ћек), која се састоји из 6000 разних; забавних дела најпознатијих светских приповедача на немачком, Француском и енглеском језику. Месечна претплата је два динара са неограниченим правом читања. ЈСјГ Каталоге учила и свију врста књига и музикалија шаље нњижара свакоие на, захтев бесплатно.

) 109Ј Ч2&) Ш)) {(19) \0&) [0ј9) {0*0) 109; I 1

ПРВО СРПСКО И ЈЕДИНО ДОМАЋЕ ДРУШТВО

ЗА ОСИГУРАВАЊЕ БЕОГРАДСКА ЗАДРУГА = ОСНОВАНА 1882. ГОДИНЕ ==ОСНГУРДВД: живот људеки на више начина, као на случај смрти (доживотно), на случај доживљења, на случа 4 доживљења и смрти, мираз деци и т. д. Противу пожара, грома и експлозије; разне зграде, индустријска и занат. предузећа, робу, -покућанство и т. д. Услови су најповољнији Ближа обавештења даје Вадруга у Београду, а у унутрашњости новчани заводи, овлашћени агенти и повереници за осигурање. . Осигураницима из унутрашњости олакшано је плаћање и тиме, што је за сваку варош овлашћен бар по један новчани завод, ради примања уплата за осигурање. И према томе, ни један осигураник из унутрашњости није дужав слати уплате у Београд и излагати се трошковима око поштарине. $С*г~По/1ице за осигурање зграда противу пожара Београдске Задруге примају се као гаранција за зајмове Управе Фондова.

Џ