O proizvodnji ranog povrća u toplim lejama

ДОДАТАК

0 извођеЊу пеЧурака. Између свих печурака које се једу, рудњача (Agaricus campestris ; f'elcl-Blatterpilz ; Champignon) je једина, која ce даје вештачки изводити. Рудњачу би могии изводити преко целе године, оамо кад бисмо имали подесног места. Место за извођење печурака треба да је тамно и бар 12 —15° Р. топло. Јесен и пролеће најподеснија су времена за тај посао; зими би могли с успехом изводити само онда, кад бисмо имали сасвим подесно место за то, а лети је, при обичним приликама, овај посао скопчан са више тешкоћа. Многи држе, да је овај посао много трудан и с великим трошковима скопчан, и због тога неће НИ да покушају да изводе „печурке®, а радо би их имали и Јели. А сав тај посао око производње, није баш тако страшан! Све се да извршити кад се хоће, само сталне воље и мало више стрпљења. Печурке се изводе на разне начиие; у нарочитим за то озиданим зградама, где се спекулативно у велико ради; у топлим лејама, где их има више