O proizvodnji ranog povrća u toplim lejama

63

(Rollisohns Telegraph), ШрншШтски зелени дугачки Arnstadter griine Schlangengurke), Duke of Edinbourg, Noa п белл рани. Све су ово чврсте сорте п пмају дугачке краставце, добро пздржавају и подносе чешћу промену температуре, а све друге сорте које се препоручују, пли су впше илп мање осетњпвпје, пли су пм краћп краставцп. Неки баштованп

Арнштатски зедени дугачки.

препоручују баш ове последње, са краћим краставцпма, јер веле да су издашнији, да боље рађају; ја нпсам тога мишљења, зато, што је боље добпти један леп дугачак краставац, иего три-четири кратка и ситна. Кад се већ мучимо око пропзводње, лепше је и зашшљпвпје, да изведемо што дуже, угледнпје краставце.