Opštinske novine

СЛУШБЕНИ ОГЛАСИ

оглас ОГЛАС ДРУГЕ УСМЕНЕ ЛИЦИТАЦИЈЕ 5. јуна 1930. год. за: креветских чаршава; навлака јастучних; кошуља мушких и женских; гаћа мушких; пешкира; везоглава; блуза за везивање немирних болесника; сукања и рекли порхетских; ћебади; мантлова за лекаре и мантлова за болничаре Пошто се нису могле одржати прве заказате лицитације то ће Управа Болнице за Душевне Болести у Београду на основи чл. 82—91. закона о државном рачуноводству ради осигурања потребних јој артикала за рачунску 1930-31. год. одржати у доле означене дане и то: ДРУГЕ УСМЕНЕ ЛИЦИТАЦИЈЕ 5. јуна 1930. год. за: креветских чаршава; навлака јастучних; кошуља мушких и женских; гаћа мушких; пешкира; везоглава; блуза за везивање немирних болесника; сукања и рекли порхетских; ћебади; мантлова за лекаре и мантлова за болничаре 6. јуна 1930. год. продају старог гвожђа и крпа. Услови ове лицитације могу се видети свакога данау канцеларији ове Управе од 8 12 и од 14—18 часова. Ове лицитације почеће у 11 часова одређеног дана, а приступ на исте имају само она лица, која поднесу писмена сведочанства о својим, набављачким подобностима, којим утврђују несумњиву исправност ; поузданост, постојаност и истрајносг у послу кога се приме, као и његову квалитативну и материјалну способност за потпуно извршење посла због кога је и дошао на лицитацију, као и уверење да су своју радњу пријавили пореским властима и платили порез за текуће тромесечје... Кауција за ове лицитације полагаће се у канцеларији ове Управе до-

тичног дана одређене лицитације, а најдаље до дееет часова и то: поданици Краљевине Југославије 5% а страни 10% од понуђене цене. Из канцеларије Управе Болнице за Душевне Болести Бр. 2420 од 12. маја 1930. год. — Београд.

ОГЛАС Пуштање у промет таксених марака Општине града Београда Решењем Господина Министра финансија Бр. 110.112 од 5. децембра 1929. године одобрено је Општини Града Београда да може дати у израду и пустити у промет Општинске таксене марке за наплату својих такса у вредности од 1.—; 2.—; 3.—; 5.—; 10.—; 50.—- и 100.—- динара све у различитој боји. Марке ће бити готове до петог јуна тек. год. и продаваће се на благајни Општинске штедионице, продавцима државних таксених вредности под истим условима који важе за исте. Лик марке је: у оквирној шари састављеној од листића, у правоугаоном пољу налази се слика Београда из XV. века, испод тога у кружном пољу налази се ознака цене у белим цифрама, испод тога у лучном пољу налази се напис „Марка Општине" а испод тога у правоугаоном пољу „Града Београда" све у белим словима. Величина марке и перфорација су као и код државне таксене марке. Хартија је бела. Из Суда Општине Града Београда 19. маја 1930. год. ОБр. 11079 у Београду .