Opštinske novine

Стр. 142

ОПШТИНСКЕ НОВИћЕ

главито због тога, што лекари који су у општинско.ј служби не могу поред ове имати и коју другу јавну или приватну службу. За предлог Суда говорли су Одборници г.г. Петар Гребенац, Драг. Милошевић и Д-р М Недељковић, а против предлога Суда г. г. Д-р Страшимир Милетић, Д-р Букић Пијаде, Д-р Лазар Генчић, Дим. Живаљевић и Д-р Љуба Стојановић. Усвојена је компромисна редакција овога члана, која се састоји у томе штО' се у другом ставу испуштају речи: „чиновник" и „уужем смислу" и додаје трећи став, који гласи: „Од овога се изузима приватна пракса у слободним часовима, коју општински лекари могу вршити и поред своје редовне службе". Прочитани су и примљени чл. 9 и 10 финансиског овлашћења. Прочитан је чл. 11, па је Одборник г. Милетић истакао да се не може сложити са овим овлашћењем, док се оно не доведе у сагласност са законом. Претседник г. Милан Нешић истиче да се овде ради о решењима која је већ Суд потписао и да се само ради растерећења Суда предвиђа нови начин потписивања налога за исплату. За овим је усвојен чл. 11 по предлогу Суда. Прочитани су и примљени чл. 12 и 13 са два гласа против.• Прочитан је и примљен чл. 14 са три гласа против. Прочитан је и примљен чл. 15 са пет гласова против.

Прочитан је чл. 16 финансиског овлашћења, па је Директор Привредно-финансиског одељења дао потребно образложење. Одборник г. Д-р Милорад Недељковић устаје противу овог овлашћења указујући на незгодне последице, које отуда могу проистећи. После тога Суд повлачи свој предлог, садржан у чл. 16. Прочитан је и примљен чл. 20 са додатком, који гласи: „Овлашћује се Суд општине да изабере комисију Одборника, која ће извршити ревизију одредаба о уделу, који се од наплаћених такса има додељивати ветеринарима (у последњем ставу под В у чл. 13) а према садањим законским прописима и приликама." Прочитани су и примљени чланови 21 и 22 финансиског овлашћења. Претседник г. Милан Нешић објављује да је буџет заједно са финансиским овлашћењима у целини усвојен, и да је Одбор на предлог Суда ОБр. 302 РЕШИО : „Да се усвоји предлог буџета за 1932 годину, који гласи: (в. прилог). Ово решење доставити Г. Министру финансија на одобрење." Седница је закључена у 9,45 часова увече. Оверавају: Претседник Деловођа, Београдске општине, Бош. Л. Павловић, с. р. Милан Нешић, с. р.

Службени избештаји Општине града Београда 1

Преглед пијаће боде: СТАЊЕ ПИЈАЋЕ ВОДЕ У БЕОГРАДУ од 22 до 29 фебруара 1932 год. Температтра макишке филтрисане воде варирала је између: 13,5°—14°; Температура савске воде на доводу варирала је између: 1,7°—1,8°; Температура савске филтрисане воде варирала је између: 1,9°—2 0°; Температура мешане на белим водама варирала је између: 7,6°—10,4°; Електрлчка спроводљивост на доводу варирала је између: 275—280; Електрична спрочодљивост филтрисане воде варирала је између: 225—230; Оргаиске материје савске на доводу варирала је између: 4,7—5,4, мг. утрош. пергамента на 1 литар; Сапске филтрисане органске матерИЈе варирала је измсђу: 2,5—3,8 мг.;

Органске материје мешане на Белим водама варирала је између: 2,8—4 1; У погледу бактериолошком стање пијаће воде било је исправно. ПЕРСОНАЈШЕ ПРОМ^НЕ У ОСОБЉУ ОПШТИНЕ БЕОГРАДСКЕ Решењем Суда Општине грала Београда на основи чл. 8 финансшског овлашћења уз буџет за 1932 годину, отпуштено је из општинске службе 67 државних пен^ионера. Из Општег одељења О. г. Б. ПАЖЊА ГРАЂАНСТВУ! Управа водовода позива све претплатнике да измире дутујуће таксе на име воде, канала, сметлишта, чишћења улица и т. д. за месетте 1 'ану р и фезруар — најдаље до 5 марта 1932 године. Из Управе водовода О. г. Б.