Opštinske novine

Стр. 196

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

4) Ћирић Марији, која је примала месечно дин. 120.—. 5) Штајнлехер Магдалени, која је примала месечно дин. 100.—. 28. На предлог Суда О.Бр. 6919 Одбор је Р Е Ш И 0 : Да се усвоји комисијски извештај од 13 марта 1933 год. о расходовању старих сијалица у Дирекцији трамваја и осветлења. 29. На предлог Суда О.Бр. 6478 Одбор је Р Е Ш И О : Да се дужна кирија у суми од дин. 980.колико је остао дужан Општини на име кирије Хафизовић Мујица, за општинску бараку на Дунавском кеју, за време од 1 јануара до 8 априла 1932 године, отпише са разлога, што је при извршењу забране Бр. 60283 од 2 јуна 1932 год. констатована дужникова немаштина. 30. Код тачке: Експропријације и апропријације Одбор је Р Е Ш И О : 1. — По предлогу Суда О.Бр. 7532: „Да се изврши експро-апропријација имања г-ђе Катарине Марковић на углу Булевара Војводе Мишића и Манасијске улице обрачунавајући м 2 експрописаног за м 2 апроприсаног земљишта, а вишак да плати по цени од 200.— динара по метру квадратном. Преносне таксе да сноси Општина за своје, сопственица за своје земљиште". 2. — По предлогу Суда О.Бр. 7531: „Да се изврши апропријација имању г. Драгомира Стојадиновића у Милешевској ул. бр. 38 у површини од 76 м 2 и то тако, да

г. Стојадиновић плати г. Свет. Пауновићу његово експроприсано земљиште у Милешевској ул. бр. 30 у површини од 84, 41 а по њиховом међусобном споразуму. Г. Пауновић биће дужан да део експроприсаног земљишта пренесе на општину без икакве накнаде од стране општине, а Општина ће бити дужна, да пренесе део апроприсаног земљишта на г. Стојадиновића. Преносне таксе сносе сопственици". 3. — На предлог Суда О.Бр. 7473: „Да се апроприше имању г. Ђуре Милошевића у Приштинској ул. бр. 83 део земљишта Регулационог фонда Општине београдске у површини од 87,86 м 2 по цени од 200.динара по метру квадратном, пошто му је земљиште ранијом регулацијом било експроприсано по истој цени, а изменом регулације враћа се сопственику. Преносне таксе сноси купац." 4. — По предлогу Суда О.Бр. 7472: „Да се апроприше имању г. Евгенија Балабањенка у Табановачкој ул. бр. 20а део земљишта Регулационог фонда Општине Београдске у површини од 29,30 м 2 , ради изласка на регулациону линију, а по цени од 150.динара по м 2 . Преносне таксе сноси купац". 5. — По предлогу Суда О.Бр. 7471: „Да се апроприше имању г. Војина Дабовића у Краља Александра ул. бр. 243 део земљишта Регулационог фонда Општине београдске („Лауданов шанац") у површини од 90 м 2 , по цени од 40.— дин. по м 2 . Преносне таксе да сноси купац." Седница је закључена у 7.30 часова увече. Оверавају: Претседник Деловођа, Општине београдске, Бож. Л Пеблови^ с . р. Ммутин А. Петровић с. р.

Службени извештаји Општине града Београда

Извештаји о раду поЈедипих отсека: Извештај о раду Статистичког отсека од 1 до 31 марта 1933 године У месецу марту ове године, Статистички отсек вршио је све послове, као и у ранијим месецима; прикупљани су податци о кретању цена животних намирница, о рођеним, венчаиим и умрлим лицма, кретању берзе, грађевинског материјала и др.

Стални бирачки списак Београдске општине, пошто је у фебруару потврђен од Окружног суда за град Београд и враћен Општини, стављен је на углед грађанству (Косовска улица бр. 39/П); свако лице има право да га препише и тражи исправку било за сеI бе или за другог. Исправке, брисања и пријаве за упис нових бирача примају се преко целе године, само ако долазе од приватних лица.