Opštinske novine

ОПШТИНСКЕНОВИНЕ

Стр. 223

Број посета хранитељица у поликлиникама 4; Број посете сестре у кући хранитељица 89; б) Сеоско одељење колон. у Милошевцу: Број пасета хранитељица у саветовалишту 57; Број посета хранитељица у поликлин. 13; Број посета сестре у кући хранител^. 138; Број посета лекара у кући хранитељ. 35. в) изван колоније: Број посета хранитељица у поликлин. 21; Број посета сестре у кући хранитељ. 32; Број посета лекара у кући хранитељ. 6.

Ко и колико плаћа за децу: а) за децу у градском одељењу: Родитељи плаћају један део трошка за 2; Централни уред плаћа све трошкове за 21. б) за децу у сеоском одељењу: Родитељи плаћају један део трошка за 2; Централни уред плаћа све трошкове за 27. в) за децу смештену изван колоније: Централни уред плаћа за 35. Из Дирекције за социјално и здравствено старање Општине града Београда. — Службено. Службени извештаји Општине града Београда

Извештаји о раду поЈединиж отсека: Извештај о раду Статистичког отсека од 1 до 30 априла 1933 године У месецу априлу ове године Статистички отсек вршио је све послове, као и у ранијим месецима; прикупљани су податци о кретању цена животних намирница, о рођеним, венчаним и умрлим лицима, кретању берзе, грађевинског материјала и др. Током месеца априла настављен је рад на исправљању Сталног бирачког списка, на захтев појединих бирача. Пошто је Окружни с.уд одобрио и упис нових бирача, примане су и пријаве за упис. Припремљена су решења за брисање бирача који су заведени омашком на два или више места у бирачки списак, тако да ће остати само на једном месту. Члановима општине издата су 83 уверења о чланству и поданству и 128 грађанских карата. За нове чланове општине примљено је 56 лица (19 домаћинства). Разних исправки по свима питањима чланства учињено је свега 57. На име разних такса за месец април наплаћено је 5.867 динара. Разних формулара, корица за грађанске карте и др. продато је грађанству за 1.000 динара. Кроз деловодни протокол заведеио 1414 разних предмета.

У току месеца априла завршени су сви припремни радови за устројење пописних књига становништва Града Београда из 1931 год. Ове пописне књиге су намењене за сврхе Војног отсека Општине београдске. За овај посао одређено је 15 чиновника који су почели са преписом 13 априла т. г. и до краја априла преписали су 8 целих књига са око 2.000 домаћинстава, односно 9.000 лица. Поред ових свршених књига налазило се је у препису у току месца априла још 15 књига, у којима је било исписано око 2.500 домаћинстава са 10.000 лица, што чини укупно да је исписано у току месеца априла т. г. 4.500 домаћинстава, односно 19.000 лица. Из Статистичког отсека Општине града Београда Ст.Бр. 6757.

Месечни извештај Отсека за паркове О. Г. Б. за месец април ове године Пројеката за нове радове 2. Извршене декорац. за свечаности 4. Неговање култура у стакларама, расадницима и парковима. Сејање и размножавање цвећа и поврћа, расађивање цвећа по расадницима и парковима, одржавање, риголовање и припремање земљишта за расађивање младица у растилу, пођубравање, прашење итд. Извршена набавка материјала за 324.638.70 динара. Оправка алата у радионици за 22.980.динара. Г