Opštinske novine

Стр. 528 ^'ШЈ=Ј«.Јј| '.,1 ._ЈЛ=11ГГЛЈ1ХЛ1^Ји^ нареди Дирекцији трамваја и осветљења, да то што пре изврши. Претседник г. Милутин Петровић је изјавио да ће издати Дирекцији трамваја и осветљења потребно наређење. 5. На предлог Суда О.Бр. 21941 Одбор је Р Е Ш И О: Да се изврши измена регулације блока између улица Краља Петра, Косачине и Господар Јевремове, по плаво уцртаним лииијама у плану и по тачкама 2 и 3 судског решења Т.Д.Бр. 24509/33. Да се потом ова измена сходно §§ 9 и 12 Грађевинског закона изложи јавном увиду за време од 20 дана у благајничком холу партера зграде Општинског суда, Узун Миркова ул. бр. 1. 6. На предлог Суда О.Бр. 21929 Одбор је Р Е III И О: Да се усвоји предлог Дирекције трамваја и осветљења, као и комисијски извештај су-

. ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ перколаудирајуће комисије и да се предузећу „Фундобетон" поврати основна кауција, која је остала као гаранција за добро извршен посао, пошто је рок гаранције истекао. 7. На предлог Суда, О.Бр. 22187 Одбор је Р Е Ш И О: Да се у корист партије 55 позиције 3 „Грађење, одржавање путева и стаза, кошење траве. одржавање зграда, чистоће на Новом гробљу, Топчидерском и новооткупљеном гробљу" буџета расхода за 1933 годину вирманише износ од 100.00.— динара на терет партије 69 позиције 4 „61 пожарник" буџета расхода за 1933 годину. Седница је закључена у 7.30 часова у вече. Оверавају: Претседаик Деловођа, Општине београдске, Бож Л. Павлоаић с. р. Милутин А. Петровић с. р.

Службени извештаји Општине града Београда

Извештаји о раду појединих отсека: Извештај о раду Статистичког отсека у месецу октобру 1933 године У месецу октобру ове године, Статистички отсек вршио је све послове, као и у ранијим месецима; прикупљани су податци о кретању цена животних намирница, о рођеним, венчаним и умрлим лицима, кретању берзе, грађевинског материјала и др. Припремљена су решења о изменама у сталном бирачком списку, о упису нових бирача и о брисању оних, који су изгубили право гласа. Припремљено је и упућено Окружном суду за град Београд на оцену и одобрење и уношење у примерак бирачког списка, који се налази у Окружном суду 782 решења о изменама података код старих бирача, 232 решења о упису нових бирача, 78 решења о брисању бирача, који су изгубили право гласа и 3288 решења о брисању бирача, који су погрешно заведени у списак два или више пута, тако да ће остати само на једном месту.

Отпочео је рад на сређивању картотеке чланова општине, тако да картони одговарају регистру чланова. Члановима општине издато је 222 грађанских карти и 109 уверења о чланству општине. За нове чланове општине примљено је 153 лица (57 домаћинстава). Извршено је 144 разних исправки по питањима чланства општине. Извршено је 4 регистровања академског достојанства. На име разних такса наплаћено је 10.750 динара. Разних формулара, корица за грађанске карте и др. продато је грађанству за 2040 динара. Кроз деловодни протокол заведено је 1542 разних предмета. Из Статистичког отсека Суда Општине града Београда, Ст.бр. 16242 од 20 новембра 1933 године.