Opštinske novine

1*

БЕОГРАДСКЕ НОВИНЕ

Стр. 9

бив. претседник општине из Жаркова; Панић Живан, економ и бив. претседник општине из Железника; Пауновић С. Миодраг, трговац из Београда; Петровић Г. Коста, економ из Земуна; Попара Ђорђе, хотелијер из Београда; Поповић Бранко, архитекта из Београда; Др. Поповић Мита, лекар из Земуна; Правдић Живко; Др. Протић С. Мића, директор Народне банке из Београда; Радојловић П. Милош, инж. из Београда; Сајферт Никола, Јакобов, земљоделац из Земуна; Смиљковић Михајло, кафеџија и бив. претседник општине из Вишњице; Сокић Милић, инж. из Београда; Спишић Лав, пензионер из Земуна; Станковић Мглија, рентијер из Београда; Др. Станојевић Милорад, начелник Министарства у пензији из Београда; Миливоје М. Стефановић, јувелир из Београда; Др. Стефановић Светислав, лекар из Београда; Др. Стојановић Љуба, лекар из Београда; Стојановић Милан, занатлија из Београда; Стојановић Радомир, економ и бив. претседник општине из Кумодража; Трпковић Ставра, рентијер из Београда; Хохнер Давид, директор банке; Цветановић Милан, штампар из Београда; Крста Савић, трговац из Београда; Симић Јован, инсталатер из Београда; Миловановић Драгомир. 5 јануара 1935 год. У Београду Министар унутрашњих послова В. Поповић, с. р. Пошто је саслушан Указ и решење, при-. ступило се полагању заклетве. Прота г. Миливоје Петровић одржао је пригодан говор. О дужностима, које очекују нову градску управу и честитао им нови високи положај. Пред њим су положили заклетву градски већници православне вероисповести, а затим су се заклели већници католичке и мојсијевске вероисповести. После већника положио је заклетву нови претседник г. Влада Илић. Г. Милутин Петровић пришао му је и са њим се пољубио. Говор дотадањег претседника града Београда г. Милутина Петровића Затим је г. Милутин Петровић одржао следећи говор: „Господине претседниче, господо већници, У моменту када сте положили заклетву предамном, када имате да примите дужност од нас, ја вас молим, господо, да ми допустите да вам изјавим у име целе рани.је Општинске управе нашу најискренију жељу да постигнете још већи успех но што је био наш, да допринесете још више развитку и напретку Београда.

У овом моменту када се прекида линија рада мога и мојих другова, када се ставља тачка једном скоро трогодишњем напору и делању, дужност ми је и као досадашњег претседника и као оног одговорног лица за целокупну комуналну политику у овом трогодишњем периоду да положим јаван рачун о нашем раду. Ми смо преузели дужност у времену, када је Блаженоупокојен-и Витешки Краљ Александар I Ујединитељ истакао као гесло целокупне администрације, целокупних политичких настојања и акција: Југословенство и интензивна служба Краљу и отаџбини. Кад,а сам добио мандат претседника општине, ја сам кроз цео свој рад имао само тај став, и истицао га и речима и делима.

Нови претседник града Београда г. Влада Илић полаже заклетву

Није наш рад, господо, био лак. Напротив, он је био веома тежак и мучан. Не само по томе што смо ми затекли једну тешку финансиску ситуацију у Општини, где је половина буџета морала да иде на ануитете и дугове, не само по томе што смо затекли општинске приходе ангажоване за читав низ година, нити пак што је наш рад пао у доба најтеже економске кризе, већ нарочито по томе, што наша политика, ни.је била схватана нити помагана ни тамо где би се могла у првом реду очекивати најактивнија сарадња. Многи и многи лепи план, многа и многа корисна акција разбила се о то неразумевање, разбила се о ону наслеђену психу прошлости, о оне нетолеранци.је од којих је наш јавни живот патио. Требало је мудре и велике, до у танчине јасне воље почившег Краља, требала је његова дубока вера у наше намере и акције, тре-