Opštinske novine

Стр. 12

БЕОГРАДСКЕ НОВИНЕ

дино исправнпм принципом који је обележен у декларацији Краљевске владе од 3 текућег месеца, 'речима: „Напредак јавних финансија зависи од напретка приватних финансија." „То је, уверен сам, једини пут да се ублажи доста тешко данашње економско стање доброг дела радног београдског народа. Међутим све напред речено зависи у највећој мери од поверења која нам и у будуће буду указивали меродавни фактори. Њиховим високим поверењем ми смо дошли на ова места. То драгоцено поверење ми ћемо радом у пуној мери да оправдамо.

Нешто после 12 часова ова свечана седнида Градског већа закључена је. * Нови Претседник града Београда г. Влада Илић рођен је у Власотинцима 1882 године. Средњешколско образовање добио је у Србији, а затим је учио и завршио трговачку академију у Бечу. Завршивши ову стручну школу, претседник г. Влада Илић специјализирао се у текстилној струци и завршио стручну текстилну школу у Ахену. Из иностранства, доневши одлично стручно знање, вратио се у Леековац и одмах по-

Нови претседник града Београда г. Влада Илић прима дужност од дотадашњег претседника г. Милутина Петровића

Наш рад биће руковођен двама главним начелима. Прво да ће ратни мученик и херој са обала Саве и Дунава, наш Београд, остати за увек центар Југословенства, из кога ће Зрачити југословенска идеологија, и друго, да сва наша настојања, сав наш труд имају за циљ што угоднији и лакши живот Београђана. Један напредан Београд и један Београд чији ће грађани живети под бољим условима биће још достојнији да буде престоница Сина нашег Великог Краља. Живео Његово Величанство Краљ Петар II! Живео Краљевски Дом! Живели Беофађани!" Већници и публика прихватили су једнодушно узвике Њ. В. Краљу Петру II и Краљевском Дому. Бивши претседник г. Милутин Петровић и нови претседник г. Влада Илић пољубили су се, док су сала и галерије бурнс пљескали.

чео да ради, најпре код својих родитеља. Доцније, користећи се својим знањем и искуством, као и одлучиом вољом и личним прегалаштвом, долази у Београд, где 1907 године оонива познату текстилну фабрику. Водећи своје индустриско предузеће са успехом дуги низ година, г. Влада Илић запажен је својом епремом, способношћу и агилношћу не само у привредним круговима, са којима је послозно долазио у везу, него и у престоничком друштву, и међу малим народом, кога је задужио, нарочито сиротињу, установљавањем више хуманих и просветних установа, које је ооновао или помогао да се о-снују као н.пр. обданиште за радничку децу, основну школу итд. Г. Влада Илић је претседник Индустријске коморе и члан управе многих београдских угледних, хуманих и патриотских друштава .