Opštinske novine

Стр 248

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

I Да се Владимир Глински индустријалац из Железника и Љубомир Ђорђевић продавац пива из Београда, Регулишу као закупци општинског землзишта постојећег на Чукарици Трговачка улица бр. 31 и то: Владимир Глински на површину од 444 м 2 а Лзубомир Ђорђевић на површину од 712 м 3 с тим, да обојица плаћају Општини београдској односно одељку у Жаркову по 2 динара од 1 м 2 годишње на име кирије на напред означену површину која им се има рачунати почев од 1 маја 1935 године па до дана истека уговора закљученог између раније општине жарковачке и Љубомира Ђорђевића. Сви остали услови предвиђени у уговору потврђеном код начелника среза Врачарског 21 децембра 1921 годиие под Бр. 21201 оста3!у и! даље на снази. II Да г. Кнежевић Дамњан дрв. трг., закупац 606,43 м 2 општинског земљишта у улици Св. Николе бр. 4, коме је отказан закуп, остане и на даље закупац истог земљишта, пошто ј(е дугкну кирију исплатио, и то под следећим условима: 1) Закупац Кнежевић дужан је плаћати на име закупнине месечно 1.263,40 т. ј. 25 динара годишње од 1 м 2 . Остали услови предвиђени су одлукоад Ф.Бр. 20414. 108 Код тачке дневнога реда „Предлог за издавање условног уверења за пријем у чланство Општине града Београда г.г. Владиславу Шлехту, Леоииди Кривошеву и др." Градско веће је Одлучило:

1) По предлогу Ппетседника ОБр. 13504: „Да Статистички Отсек г. Шлехти Ф. Владиславу, архитекти изда тражено уверење да ће га поглаварство примити за члана града Београда када поднесе доказ о томе да је стекао дожављанство Краљевине Југославије".

2) По предлогу Претседника ОБр. 13505: ,,Да Статистички отсек г. Кривошејеву А. Леоииди, дневничару — званичнику Мин, вој. и морН., изда тражено уверење, да ће га Поглаварство приглити за члана града Београда када поднесе доказ о томе да је стекао држављанство Кпаљевине Југославије."

3) По предлогу Претседника ОБр. 13506„Да Статистички отсек госпођици Прехал Ј. Марији гувернанти изда тражено уверење да ће је Поглаварство поимити за члана града Београда када поднесе доказ да је стекла држављанство Краљевине Југославије."

4) По предлогу Претседника ОБр. 13507:

„Да Статистички отсек г. Соломашкоу Г. Александру, машиновођи днев. Г.Д.Ж. изда тражено уверење да ће га Поглаварство примитј ? за члана града Београда када поднесе доказ о томе да је стекао држављанство Краљевине Југославије." 5) По предлогу Претседника ОБр. 13508: ,,Да Статистички огсек г. Кришко-у И. Игњацу, електро-монтеру „Политике" А. Д. изда тражено уверење да ће га Поглаварство примити за члана града Београда када поднесе доказ о томе да је стекао држављанство Краљевине Југославије." 6) По предлогу Претседника ОБр. 13509: „Да Статистички отсек г. Акифјеву В. Василију, трговцу изда тражено уверење да ће га Поглаварство примити за члана града Београда када иоднесе доказ о томе да је^ стекао држављанство Краљевине Југославије." 7) По предлогу претседника ОБр. 13510: Да Статистички отсек г. Лену Г. Андреји раднику градске телеграф. телеф. секције, изда тражено уверење да ће га Поглаварство примити за члана града Београда када подНесе доказ о томе да је стекао држављанство Краљевине Југославије." 8) По предлогу Претседника ОБр. 13511: Да Статистички отсек г. Позњаковском А. Петру, служитељу днев. Ц.Х.З. изда тражено уверење да ће га Поглаварство примити за члана града Београда када поднесе доказ о томе да је стекао држављанство Краљевине Југославије." 9) По предлогу Претседника ОБр. 13512: „Да Статистички отсек г. Крисину Т. Петру, канд. днев. Беог. желез. станице изда тражено уверење да ће га Поглаварство примити за члана града Београда када поднесе доказ о томе да је стекао држављанство Краљевине Југославије." 109 На предлог Претседника ОБр. 14087 Г радско веће је Одлучило: Да се Светислав Секулић, кондуктер IV групе 7 степена у Отсеку експлоатације Дирекције трамваја и осветлења стави у пензију под 30 априлом 1935 године као дана када се има разрешити од дужности активног службеника са пензијом основне плате 7 степена, која му према годинама службе припада, у износу од 1.636 динара, пошто је за последње три године оцењен оценом слаб. 110 РГа предлог Претседника ОБр. 14026 Градско веће је Одлучило: