Opštinske novine

Стр. 450

ОПШТИНСКЕ КОВИНЕ

Службене објаве и огласи

Измена регулације. ГТошто је одлуком Градског већа усвојена измена регулације улице Стјепана Радића, затварање улице Сердар Јола на делу између улица Стјепана Радића и Нове бр. 1002 и отварање пасажа између улица Стјепана Радића и Нове бр. 1002 како је то у плану плавом бојом означено, то на основу §§ 9 и{ 12 Грађевинског закона Градско поглаварство! изложиће, "15 дана после изласка овог огласа у, благајничком холу партера зграде Градског' поглаварстза, Узун ГЛиркова ул. бр. 1, сву измену регулације. Планови ће бити изложени увиду 20 дана. Заинтересовани имају поднети приговоре! за ово време и најдаље 15 дана по истеку јавн ног увида. После тога рока поднети приговориј неће се узимати у обзир. » Сходно § 9 Грађевинског закона приговори су допуштени једино: 1) у погледу кршења законских прописа око поступка, и 2) у погледу угрожавања јавног интереса од стране општинских власти. ГТриговоре ће примати Техничка дирекцига, Одељак за регулациони план, зграда Техничке Дирекције Градског поглаварства, Књегиње љубице ул. бр. 21. Измена регулације Пошто је одлуком Градског већа усвојена измена регулације — отварање двеју нових улица у блоку између улице Сање Живановића^, улице бр. 907, ул. Манојла Лазаревића и продужења Тузланске улице како је то у плану плавом бојом означено, то на основу §§ 9 и 12 Грађевинског закона Гр|адско поглаварство града Београда изложиће, 15 дана после изласка овог огласа у благајничком холу партера зграде Градског поглацарства Узун Миркова ул. бр. 1, ову измену регулације. Планови ће бити изложени у виду 20 дана. Заинтересовани имају поднети приговоре за ово време и најдаље 15 дана по истеку јавног увида. После тога рока поднети приговори неће се узимати у обзир. Сходно § 9 Грађевинског закона приговори су допуштени једино: 1) у погледу кршења законских прописа око поступка, и 2) у погледу "угрожавања јавног интереса од стране општинских власти. Приговоре ће примати Техничка дирекција, Одељак за регул(ациоии план, зграда Техничке Дирекције ГрадскОг поглаварства, Књегиње Љубице ул. бр. 21.

| Кабавка зимских шињела за трамвајс^о особље По одлуци Градског поглаварства ДБр. 17331 од б. VIII. 1935 год. Дирекција трамваја и осветлења у Београду расписује прву оферталну лицитацију за набавку 600 комада зимских шињела за своје тралшајско-саобра-1 ћајно особље, на дан 12 септембра 1935 год. у 11 часова пре подне у зград:; Дирекције. Лицитанти су дужни на д.?,тт лпцитације, а најдаље до 10 часова пре под. е положити кауцију на Денозитној блапајни О. Г. Б. и то: наши држављани 5°/о, а страни држављани 10% од своје предрачунске суме, у готовом новцу, у хартијама од вредности по дневном курсу или у гарантованом писму које веће банке, регистровано у Министарству фицанчија. Услови се могу добити у Рачуноводству Дирекције трамваја и осветљења. Из канцеларије Дирекгрје трамваја и осветљења. 1-3 Лицитација за набавку угља Градско Поглаварство града Београда одржаће на дан 31 августа 1935 године у 11, часова пре подне у канцедарији Економата Узун Миркова ул. Бр. 1/11, прву оферталну лицитацију за набавку угља потребног за све установе овог Поглаварства као и за све београдске основне школе за огревну сезону 1935/36 годину. Услови су прописани и могу се добити сваког радног дана за време канцелариског, рада. Кауција се полаже у 5»/о односно 10%. у готову, државним вредећим хартијама у смислу расписа М.Ф.Бр. 55644 од 11 маја 1932 године, или у гарантном писму које веће банке које мора бити регистровано у Министарству финансија. Из канцеларнје Економата Градског по главарства Ф. Бр. 36356 од 15 августа 1935 године.

Лицитација за иступање удољина у подножју Макишког насипа, поправку насипа и облагање косина истог насипа Према наређењу Господина Министра грађевина МГБр. 22454/35 ТехничкадирекцијаОпштине београдске одржаће на дан 29 августа 1935 год. I оферталну лицитацију у скраћеном року од 15 дана за иступање удољина у подножју Макишког насипа поправку косине и