Opštinske novine

Стр, 422 ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ Недељни мзвештај

о просечним ценама животних намирница на београдској пијаци од од 8/УН до 14/УИ 1936 год.

В Р с т л

Мера

Просечна цена у дикарима

В Р С Т А

Мера

Просечна цена у динарима

| 2 нед.

2 вед.

Жшо

Кол.оиија.а.иа и д,Р5"Са роба

14.50

Пшенииа

.100 кгр.

122.50

Шећер у коцкама

1 .чтр.

Јечам

5,

67,50

Шећер ситан

*

12.50

Овас

122,50

Кафа сирова

*

57. —

Кукуруз у зрну

104,—

Кафа пржена

68.—

Брашно и хлеб

Со млевена

»

3.37

Врашно пшенично Но, 2

1 кгр.

2.7-5

Бибер крупаа

»

38.—

Брашно пшенично Но, 1

3.-

Бибер млевен

*

42.50

Брашно пшенично бело

3,50

Паприка млевена

»

27 .50

Брашно кукурузно

2,25

Фида

»

8.50

Хлеб пшенични ирни

2.25

Макароне

8.—

Хлеб пшенични бели

3.25

Пиринач

8.—

Месо

Мак

»

17,-

Говеђина

1 кгр.

8,—

Зејтин за јело

1 литар

18,-

Говеђина жива мера

100 кгр.

400.—

Сирће винско

»

6.—

Телећина

1 кгр.

14.-

Мед

1 кгр.

15 .50

Телећина жива мера

100 кгр.

600.—

Восак

»

40.—

Јагњећина

1 кгр„

9 —

Пекмез

»

8.—

Јагњећина жива мера

100 кгр.

412.50

С еће воштане

»

70.-

Овчетина

1 кгр.

9.50

Свеће стеаринске

»

27.—

Овчетина жива мера

100 кгр.

425.—

Свеће парафинске

»

16,—

Свињетина

1 кгр,

13.—

Сапун за прање

»

10.50

Свиљетина жива мера

100 кгр.

625,-

Шпиритус рафиниран

1 литар

54.—

Свињско сушено

1 кгр.

15 —

Шпиритус за гориво

»

10.—

Кобасице

17,50

Петролеј

»

7,—

Шваргле и чварци

13.—

Бензин

»

7.—

Пршута

27.50

Гориво

100 кгр.

125.—

Сланина сирова

12.-

Угљен дрвени (ћумур)

Сланина сува

19.-

Угљен дрвени (ћумур)

1 кгр.

1.75

Сланина ужичка

22.50

Угљени, мрки и лигнит

100 кгр.

27.50

Масг свињска

13.-

Угљен камени

58,—

Сало

13,—

Дрва грабова

ш

105,-

Лој топљен

9,—

Дрва букова

»

110,— !

Лој нетопљен

7,-

Дрва церова

»

102.50

Риба

Дрва јасенова

»

100,—

Шаран

10.25

Дрва растова

»

100,-

Сом

21.50

Дрва брестова

»

95.— :

Кечига

28.70

Дрва врбова

»

62.50

Смуђ

21.-

Живина ш јаја

16,25

Штука

11.50

Кокоши

1 ком.

Бела

5.75

Ћурке

»

—!

Млеко

Гуске

»

20.50

Млеко слатко

1 литар

2.50

Патке

»

15 .50

Млеко кисело

1 кгр.

6,25

Јаја

. „

—.51

Масло

27.50

Схока

Масло топљено

19.-

Волови

1800,-

Кајмак

20.—

Краве

1625.—

Сир обичан

11.—

Телад

»

300.—

Сир сомборски

19.50

Коњи

»

1175.-

Сир качкаваљ

20,—

Свиње угојене

»

1200.-

Поврће

Свиње мршаве

»

500.—

Пасуљ

4,—

Прасад до 10 кгр.

»

75.-

Сочиво

7.50

Назимад од 10 до 25 нгр.

132.50

Грашак у зрну

5.25

Овце

135.—

Грашак обичан

2.25

Овнови

137.50

Кромпир стари

1.25

Козе

—.—

Кромпир нови

1.50

Јарчеви

—|

Лук црни

1,50

Јагањци

77.50

Лук бели

1 деме

6.50

Јарићи

70.—

Лук прази

■ —

Коз&а и вуна

8.75

Боранија

1 кгр.

2.25

Коже воловске

1 кгр.

Тиквице

1.62

Коже кравље

8,75

Шаргарепа

2.50

Коже телеће

15 .25

Купус сладак

1.55

Коже јунеће

10.25

Купус кисео

3.—

Коже свињске

3.12

Спанаћ

4.87

Коже овчије

1 ксм.

22.75

Рен

6- 75

Коже јагњеће

20.75

Кељ

2 —

Коже козје

—.—

Келераба

1 пишла

1.25

Коже јареће

1 кгр.

20.75

Зелен за супу

,

2.—

Вуна прана

23.—

Патлиџан црзени

1 кгр.

2,75

Вуна непрана

18.50

Патлиџан плави

1 ком.

2.—

СтОчна храна

Паприка љута

100 ком.

9.50

Сено

100 кгр.

40.75

Паприка туршијара

27.50

Слама

»

23.—

Паприка бабура

8

28.25

Грађевиас&и материјал

Краставци

в

26.50

Креч негашен

100 кгр.

29.-

Боће

Цигле

100 ком.

24.—

Јабуке

1 кгр.

3.75

Цреп

42.50

Крушке

6—

Цемент

100 кгр.

74.-

Брескве

8-12

Песак

пг !

42.50

Кајсије

4.75

Пића

Трешње

5.75

Пиво домаће

1 литар

9.50

Вишње

5.50

Вино црно обично

7.—

Грожђе

Вино бело

7.-

Шљиве

2,—

Вино боље старо

10.—

Шљиве сушене

10—

Шљивовица мека

10.—

Лубени1 : е

1 ком.

9.—

Шљивовица љута

20.—

Диње

6.50

Комовица мека

8,-

Ораси

1 кгр.

14,50

Комовица љута

20.—

Кестен

—. —

Падник« 1

Смо&ве

9.—

Надничара

1 надн.

29.—

Лимуки

1 ком.

1.—

Копача

29.—

Неранџ*

1

Зидара

49.-

Из Сшашисшичког ошсека Г. п. г. Б. — Службено.