Opštinske novine

Стр. 182

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

шила. Плаћање рачуна има уследити најкаенир у ро!к!у од два месеца од дана истављења рачуна. Чл. 11. О.Г.Б. је вољна обезбедити јавни саобраћај од Београда до подножја Авале, у колико за то добије надлежно одобрење и нађе рентабилитета у томе раду. Чл. 12. Одржавањз линије високог напона до струјомера у централи на Авали пада на терет О.Г.Б. Одржавање свих постројења од струјомера пада на терет Министарства. Чл. 13. У смислу чл, 1 О.Г.Б. је обавезна да даје без прокида струју осим случајева, који се нису могли ни предвидети ни спречити и редовног одржавања постројења О.Г.Б. за !к!оје ће благовремено О.Г.Б. известити Министарсство. У случају неоправданих прекида О.Г.Б. плаћаће Министарству на име оштете по 50 динара за један сат. Чл. 14. Овај уговор важи за 10 (десет) година од дана када буде надлежно одобрен. По истеку овог рока уговор се сматра раскинут. Чл. 15. Ако О.Г.Б. неби извршила обавезе јСвојом кривицом по овом уговору Министарстно има право да раскине уговор, а све штете које би код закључења уговора са другим предузећем настале падају на терет О.Г.Б. Чл. 16. По истеку овога уговора О.Г.Б. се даје првзИство т. ј. она остаје и даље лиферајнт струје Ми|ниста,рству у колико услови О.Г.Б.

буду једнаки са тада најповољнијим реалним условима под ккзјима би се Министарство могло снабдети енергијом било из сопствене централе било из централе неког другог предузећа. Чл. 17. Ако О.Г.Б. не би у року предвиђеном у чл. 4 овог уговора далековод израдила и везу дала има у смислу чл. 99 а ЗакоИа о државном рачувоводству на име пенала плаћати 2" оо (д ва промил) днев|но од 1,000.000,— динара колико се претпоставља да је вредност овог уговора. Чл. 18 О.Г.Б. плаћа све државне и самоуправне дажбине по овом уговору а које важе на дан закључења уговора. Државну трошарину плаћаће Мивистарство. Чл. 19. О.Г.Б. се обавезује да одмах по закључењу уговора положи у смислу чл. 88 Закона о државд!ом рачуноводству 50.000.— динара на име кауције на каси Одељења за рачуноводство и фијнансије Министарства шума ји рудника. Чл. 20. У случају ма каквог спора по овом уговору надлежан је СрескИ односно Окружни Суд за град Београд. Чл. 21. Овај уговор ступа на снагу за О.Г.Б. Кад га потпише а за Министарство кад добије надлежно одобрење. * Нацрт уговора састављен је од стране Одбора већника за електричну централу и нретстваника Дирекције трамваја и ссветљења.

Градско поглавзрство града Београда Днрекција трамваја и осветлења О в е р'а в а К. Бр. 28916 • (]У1. П.) Директор трамваја и осветлења2 -1Х -1936. г. Б. Поповић, с. р. у Београду