Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 337

диних претплатника и наплате водоводних такса. У случају да Управа водовода буде спречена у вршењу горе поменутих радњи, она ће имати права да обустави снабдевање водом претплатника појединаца и целокупне мреже у с. Жаркову. Чл. 8 У случају спора између Градског поглаварства града Београда и Оиштине жарковачке у погледу испуњења одредаба овог уговора или сваких несугласица које би проистекле из истог, надлежни су редовни судови, Чл. 9 Овај уговор ступа на ?нагу, кад га Градско веће града Београда и Управа Жарковачке општине усвоје, и кад га недлежне надзорне власти одобре, а важиће од дана ступања на снагу па за време од 20 (двадесет) година, ма село Жарково у току овога рока и преостало бити самосталном општВном.

24 Напредлог ГТретседника ОБр. 13702 Градско веће је Одлучило: Да Управа водовода на основу уговора, закљученог са Централним хигијенским заводом а одобреног одлуком Градског већа ОБр. 7737/37, изврши полагање водоводних цеви у продужењу улице Војводе Степе према пројекту који је Завод израдио споразумно са Управом 1 водовода; за исплату радне снаге, као и набавке материјала и алата одобрава се кредит у износу Дин. 63.194,30 на терет парт. 51 иоз. 2, буџета за 1937/38 год.; потребне суме изузимаће са Главне благајне на привремене признанице чиновник Управе водовода г. Драгољуб Мићовић, који ће извршавати све исплате по овоме послу и оправдавати исте уредним документима потписаним од комисије, у следећем саставу: члан Градског већа г. Драг. Јовановић, инжењер Управе водовода г. Гаврило Филиповић и чиновник Управе водовода г. Драгољуб Мићовић; ова комисија има да врши и пријем материјала од Централног хигијенског завода, као и да обрачуна извршене радове. Технички надзор над извршењем радова водиће инжењер Управе водовода г. Гаврило Филиповић. Калдрму, покварену приликом радова на полагању цеви, извршиће одељак за одржавање калдрме у својој режији.

25 На предлог Претседника ОБр. 15089 Градско веће је Одлучило: Да се Управи водовода одобри полагање водоводне мреже са потребним хидрантима на Великом Калемегдану — Савска падина — а са материјалом који ће набавити Економат. Ова набавка у износу дин. 9.186,— извршиће се из кредита, парт 50 поз 15 буџета Отсека за паркове и пошумљавање за 1937/38 год. Радове извршиће Управа водовода у својој режији под надзором г. Гаврила Филиповића а грубу радну снагу даће Отсек за паркове. 26 Код тачке дневног реда „Предлог за полагање водовод. цеви у Новој ул. на Новом Неимару, у ул. Генерала Лешјанина, у ул. бр. 358, у Пироћанчевој ул. и у Ружићевој ул." Градско веће је Одлучило: 1) На предлог Претседника ОБр. 15090: Да се Управи водовода одобри да може у Новој улици, од Цветкове улице — Нови Неимар — положити водоводну цев 0 6/4"; потребне цеви даће г. Александар Јаковљевић а Управа водовода ће вредност примљених цеви одобрити рачуну водоводних такса којом се терети имање г. Александра Јаковљевића на углу Цветкове и Нове улице, парелца 4881/39. Радове ће извршити Управа водовода са својом радном снагом а под надзором инжењера г. Гаврила Филиповића. Цеви остају својина Општине београдске. 2) На предлог Претседника ОБр. 15735: Да се управи водовода одобри да може у улици генерала Лешј|анина положити водододну цев 0 80 мм; нотребке цеви даће г. Станојло Величковић а Управа водовода ће вредност примљених цеви одобрити рачунима водоводних такса којим се терете имања г. Станојла Величковића и то: у улици Жоржа Клемансоа бр. 45 и улици Генерала Лешјанина бр. 16. Радове ће извршити Управа водовода са својом радном снагом и заптивним материј,аг лом, а под надзором инжењера г. Гаврила Филиповића. Цеви остају својина Општине београдске. Оправку покварене калдрме приликом полагање цеви да изврши .Одељак за одржавање калдрме. 3) На предлог Претседника ОБр. 16367: Да се Управи водовода одобри да може у улици Бр. 358 положити водоводну цев 0 6 4"; потребне цеви даће молиоци а Управа