Opštinske novine
Стр. 402* —■ _ = ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ педељни и месечни извештај
о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, дома&е стоке, разног материјала и радничких надница на београдском тргу од 1/УН до 30/УП и од 7/УШ до 13/УШ 1937 г.
Просечна цена
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
В Р С Т А
Мера
у динарима
месеч.
2 нед.
месеч.
2 нед.
Жито
161.—
Патлиџан црвени
1 кгр.
3.55
1.25
Пшеница
100 кгр.
161.31
Патлиџан п^ави
1 ком.
1.63
0.92
Раж
„
135.62
112.50
Паприка љута
100 ком.
7.12
4.75
Јечам
„
109.79
107.50
„ туршијара
,,
23.26
10.25
Овас
„
102.81
99.—
„ бабура
,,
28.60
11.25
^укуруз у зрну
„
89.25
91. т
Краставци
10 ком.
45.62
28.75
„ у клипу
„
—.—
—.—
Ротквице
1 веза
11.45
1.12
Брашно и хлеб
Роткве
1 кгр,
21.60
2.—
Брашно пшенично Но. 2
1 кгр.
3.—
3.-
Воће
Но. 1
3.25
3.25
Јабуке
1 кгр.
6.87
5.50
„ „ бело
„
3.50
3.50
Крушке
6.26
5.—
„ „ кукурузно
»
2.-
2.—
Брескве
8.68
8.75
Хлеб пшенични црни
„
3.—
3.-
Кајсије
6.33
10.-
„ „ бели
-
4.—
3.50
Трешње Вишње
8.08 8.59
—.—
Месо
Јагоде
6 25
—.—
Говеђина
1 кгр.
12.—
11.-
Малине
6.37
„ жива мера
100 кгр.
530.41
557.50
Грожђе
8.75
6.75
Телећина
1 кгр.
18.79
19.—
Шљиве ранке
2.86
2.87
„ жива мера
100 кгр.
347.91
730.—
Шљиве јесење
»»
3.37
3.—
Јагњећина
1 кгр.
10.-
12.—
Шљиве сушене
»»
8.—
8.—
„ жива мера
100 кгр.
433.04
387.50
Лубенице
1 ком.
8.12
5.75
Овчетина
1 кгр.
10.79
11.—
Диње
9.39
3,67
„ жива мера
100 кгр.
393.75
337.50
Мушмуле
1 кгр.
—.—
Свињетина
1 кгр.
14.64
14.—
Ораси без љуске
19.74
19.75
„ жива мера
100 кгр.
668.75
690.—
Ораси са љуском
5.82
5.50
Свињско сушено
1 кгр.
18.10
17.—
Кестен
—.—
—.—
Кобасице
и
18.37
17.59
Смокве свеже
8.40
—.—
Шваргле и чварци
„
12.02
13.50
„ суве
1 ком.
11 06
10 50
Пршута
31.25
43.—
Лимун
1.40
1.-
Салама
31.—
31.-
Банане
19.85
2.25
Шунка кувана
„
42.50
43 —
Неранџе
2.79
2.-
Шунка некувана Сланина сирова
24.43 16.64
25.13.50 Колонијална и друга роба
* сува
„
19.87
20.25
Шећер у коцкама
1 кгр.
15.-
15.-
„ ужичка
„
26 —
26.—
у крисшлу
13.—
13.-
Маст свињска
„
15.—
14.50
Упраху
15.—
15.-
Сало
„
15.43
14.75
Кафа сирова
65.-
65.—
Лој топљен
и
10.92
11.—
пржена
82.50
82.50
„ нетопљен
п
9.14
10.—
Шећер жути
24.-
24.—
Со млевена
3.37
3.37
Риба
Бибер крупан
45.-
45.—
Шаран
1 кгр.
10.25
9.75
Бибер ситан
50.—
50.—
Сом
18.72
18.25
Паприка млевена
28.—
28.-
Кечига
„
32.56
30.75
Г ершла
12.-
12.-
Смуђ
„
25.10
22.—
Фида
8.—
8.-
Пастрмка
„
—.—
9.50
Макарони
13,-
13.-
Штука
„
12.19
10.75
Криз
4.50
4.50
Бела
»
6.68
5.-
Бадем са љуском Бадем без љуске
32.50 57.-
32.50 57.—
МлеЕо
Лешник са љуском
12.-
12.—
Млеко кравље
1 лит.
2.25
2.25
Лешник без љуске
41.50
41.50
Млеко овчије
„
2.93
3.25
Ванила у шипкама
775.-
760.-
Млеко кисело
1 крг.
6.49
6.25
Ванила у праху
800.-
800.-
Масло (путер)
„
27.56
29.50
Пиринач
»»
9.-
9.25
Масло топљено
„
27.79
32.—
Урма
»»
35.50
35.50
Кајмак
„
21.66
20.—
Мак
»»
14.-
14.-
Сир обичан
„
10.68
10.50
Чај
»»
150.-
150.—
„ сомборски
„
19.25
22.—
Цигура
>»
18.-
20.—
„ качкаваљ
„
19.03
18.-
Цимет у шипкама
»»
75.-
75.—
„ трапист
21.37
22.—
Цимет ситан
»»
80.—
80.-
„ ементалер
*
25.94
27,—
Грожђе суво Какао
»» »»
16,50.- 18.50.- Поврће
Чоколада
60.-
60.-
Пасуљ
1 кгр.
4.18
3.—
Зејтин за јело
1 лит.
20.50
20.50
Боб
„
3.90
3.50
Сирће винско
5.—
5.-
Сочиво
„
8.70
10.-
Есенција
51.50
51,50
Грашак у зрну млад
8.08
10.50
Мед
1 кгр.
16.—
18.-
Грашак у зрну зрео
„
8.56
7.—
Восак
57.50
57.50
Кромпир стари
„
1,23
1.50
Пекмез од шљива
8.-
8.-
Кромпир нови
„
1.54
1.37
Свеће воштане
70.—
70.-
Лук ирни
„
1.95
1.50
„ стеаринске
28.
26. -
Лук бели
„
4.25
4.50
парафинске
16. -
16.-
Лук прази
1 веза
0.83
1.25
Сапун за умивање
1 ком.
8.—
8.-
Боранија
1 кгр.
3.16
3.—
Сапун за рубље
1 кгр.
11.—
11.—
Бундева
1 ком.
2.06
2.—
Сумпор у шипкама
10.-
10.—
Тиквице
1 кгр.
4.07
2. -
Сумпор у праху
8 —
8.—
Шаргарепа
„
2.47
2.50
Сода камена за рубље
3.-
3.—
Купус сладак
„
1.83
2.37
Сода масна за сапун
10.-
10.-
Купус кисео
2.79
3.37
Плави камен
8.-
8.—
Спанаћ
„
6.30
5.50
Маст за обућу
1 ком.
5.50
5.50
Рен
„
6.22
7.—
Шпиритус рафиниран
1 лит.
54 —
54.—
Цвекла
„
2.20
2.—
Шпиритус за гориво
10.—
10.-
Кељ
„
—,—
—.—
Петролеј
7.—
7.—
Келераба
1 веза
1.37
1.50
Бензин
7.50
7.50
Карфиол
1 ком.
3.62
3.-
Квасац
1 кгр.
30.-
30.-
Зелен за супу
1 веза
1.33
1.25
Лорбер
14.—
14.-
Першун
0.75
0.75
Маслине
18.-
18.—
Мирођиј
„
0.75
0.75
Риба сува
17.—
17.-
Пелер
1 кгр.
2.65
3.37
Сардина
1 кут.
22-
22-