Opštinske novine

Стр. 402* —■ _ = ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ педељни и месечни извештај

о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, колонијалне робе, дома&е стоке, разног материјала и радничких надница на београдском тргу од 1/УН до 30/УП и од 7/УШ до 13/УШ 1937 г.

Просечна цена

Просечна цена

В Р С Т А

Мера

у динарима

В Р С Т А

Мера

у динарима

месеч.

2 нед.

месеч.

2 нед.

Жито

161.—

Патлиџан црвени

1 кгр.

3.55

1.25

Пшеница

100 кгр.

161.31

Патлиџан п^ави

1 ком.

1.63

0.92

Раж

135.62

112.50

Паприка љута

100 ком.

7.12

4.75

Јечам

109.79

107.50

„ туршијара

,,

23.26

10.25

Овас

102.81

99.—

„ бабура

,,

28.60

11.25

^укуруз у зрну

89.25

91. т

Краставци

10 ком.

45.62

28.75

„ у клипу

—.—

—.—

Ротквице

1 веза

11.45

1.12

Брашно и хлеб

Роткве

1 кгр,

21.60

2.—

Брашно пшенично Но. 2

1 кгр.

3.—

3.-

Воће

Но. 1

3.25

3.25

Јабуке

1 кгр.

6.87

5.50

„ „ бело

3.50

3.50

Крушке

6.26

5.—

„ „ кукурузно

»

2.-

2.—

Брескве

8.68

8.75

Хлеб пшенични црни

3.—

3.-

Кајсије

6.33

10.-

„ „ бели

-

4.—

3.50

Трешње Вишње

8.08 8.59

—.—

Месо

Јагоде

6 25

—.—

Говеђина

1 кгр.

12.—

11.-

Малине

6.37

„ жива мера

100 кгр.

530.41

557.50

Грожђе

8.75

6.75

Телећина

1 кгр.

18.79

19.—

Шљиве ранке

2.86

2.87

„ жива мера

100 кгр.

347.91

730.—

Шљиве јесење

»»

3.37

3.—

Јагњећина

1 кгр.

10.-

12.—

Шљиве сушене

»»

8.—

8.—

„ жива мера

100 кгр.

433.04

387.50

Лубенице

1 ком.

8.12

5.75

Овчетина

1 кгр.

10.79

11.—

Диње

9.39

3,67

„ жива мера

100 кгр.

393.75

337.50

Мушмуле

1 кгр.

—.—

Свињетина

1 кгр.

14.64

14.—

Ораси без љуске

19.74

19.75

„ жива мера

100 кгр.

668.75

690.—

Ораси са љуском

5.82

5.50

Свињско сушено

1 кгр.

18.10

17.—

Кестен

—.—

—.—

Кобасице

и

18.37

17.59

Смокве свеже

8.40

—.—

Шваргле и чварци

12.02

13.50

„ суве

1 ком.

11 06

10 50

Пршута

31.25

43.—

Лимун

1.40

1.-

Салама

31.—

31.-

Банане

19.85

2.25

Шунка кувана

42.50

43 —

Неранџе

2.79

2.-

Шунка некувана Сланина сирова

24.43 16.64

25.13.50 Колонијална и друга роба

* сува

19.87

20.25

Шећер у коцкама

1 кгр.

15.-

15.-

„ ужичка

26 —

26.—

у крисшлу

13.—

13.-

Маст свињска

15.—

14.50

Упраху

15.—

15.-

Сало

15.43

14.75

Кафа сирова

65.-

65.—

Лој топљен

и

10.92

11.—

пржена

82.50

82.50

„ нетопљен

п

9.14

10.—

Шећер жути

24.-

24.—

Со млевена

3.37

3.37

Риба

Бибер крупан

45.-

45.—

Шаран

1 кгр.

10.25

9.75

Бибер ситан

50.—

50.—

Сом

18.72

18.25

Паприка млевена

28.—

28.-

Кечига

32.56

30.75

Г ершла

12.-

12.-

Смуђ

25.10

22.—

Фида

8.—

8.-

Пастрмка

—.—

9.50

Макарони

13,-

13.-

Штука

12.19

10.75

Криз

4.50

4.50

Бела

»

6.68

5.-

Бадем са љуском Бадем без љуске

32.50 57.-

32.50 57.—

МлеЕо

Лешник са љуском

12.-

12.—

Млеко кравље

1 лит.

2.25

2.25

Лешник без љуске

41.50

41.50

Млеко овчије

2.93

3.25

Ванила у шипкама

775.-

760.-

Млеко кисело

1 крг.

6.49

6.25

Ванила у праху

800.-

800.-

Масло (путер)

27.56

29.50

Пиринач

»»

9.-

9.25

Масло топљено

27.79

32.—

Урма

»»

35.50

35.50

Кајмак

21.66

20.—

Мак

»»

14.-

14.-

Сир обичан

10.68

10.50

Чај

»»

150.-

150.—

„ сомборски

19.25

22.—

Цигура

18.-

20.—

„ качкаваљ

19.03

18.-

Цимет у шипкама

»»

75.-

75.—

„ трапист

21.37

22.—

Цимет ситан

»»

80.—

80.-

„ ементалер

*

25.94

27,—

Грожђе суво Какао

»» »»

16,50.- 18.50.- Поврће

Чоколада

60.-

60.-

Пасуљ

1 кгр.

4.18

3.—

Зејтин за јело

1 лит.

20.50

20.50

Боб

3.90

3.50

Сирће винско

5.—

5.-

Сочиво

8.70

10.-

Есенција

51.50

51,50

Грашак у зрну млад

8.08

10.50

Мед

1 кгр.

16.—

18.-

Грашак у зрну зрео

8.56

7.—

Восак

57.50

57.50

Кромпир стари

1,23

1.50

Пекмез од шљива

8.-

8.-

Кромпир нови

1.54

1.37

Свеће воштане

70.—

70.-

Лук ирни

1.95

1.50

„ стеаринске

28.

26. -

Лук бели

4.25

4.50

парафинске

16. -

16.-

Лук прази

1 веза

0.83

1.25

Сапун за умивање

1 ком.

8.—

8.-

Боранија

1 кгр.

3.16

3.—

Сапун за рубље

1 кгр.

11.—

11.—

Бундева

1 ком.

2.06

2.—

Сумпор у шипкама

10.-

10.—

Тиквице

1 кгр.

4.07

2. -

Сумпор у праху

8 —

8.—

Шаргарепа

2.47

2.50

Сода камена за рубље

3.-

3.—

Купус сладак

1.83

2.37

Сода масна за сапун

10.-

10.-

Купус кисео

2.79

3.37

Плави камен

8.-

8.—

Спанаћ

6.30

5.50

Маст за обућу

1 ком.

5.50

5.50

Рен

6.22

7.—

Шпиритус рафиниран

1 лит.

54 —

54.—

Цвекла

2.20

2.—

Шпиритус за гориво

10.—

10.-

Кељ

—,—

—.—

Петролеј

7.—

7.—

Келераба

1 веза

1.37

1.50

Бензин

7.50

7.50

Карфиол

1 ком.

3.62

3.-

Квасац

1 кгр.

30.-

30.-

Зелен за супу

1 веза

1.33

1.25

Лорбер

14.—

14.-

Першун

0.75

0.75

Маслине

18.-

18.—

Мирођиј

0.75

0.75

Риба сува

17.—

17.-

Пелер

1 кгр.

2.65

3.37

Сардина

1 кут.

22-

22-