Opštinske novine

3

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 421

парт. 29 поз. 4 буџета за 1937/38 год., па у будуће све док не наступи који од случајева предвиђених! у чл. 54 статута Дирекције трамваја и осветљења. 2) Да се г. Јовановић Б. Никола, занатлија IV групе б степена Дирекције трамваја и осветљења, стави, у стање мира под 27 августом 1937 год., с тим да му се исплаћује из општинске касе 13.268,70 дин. годишњз на име личне пензије. Лична пензија исплаћиваће се г. Јовановићу од 1 септембра 1937 год. на терет кредита парт. 29 поз. 4 буџета за 1937/38 год., па у будуће све док не наступи који од случајева предвиђених у чл. 54 статута Дирекције трамваја и осветљења. 56 На предлог Претседника ОБр. 19126 Градско веће је Одлучило:

Да се г. Васиљевић Д. Милорад, чиновник Управе водовода II категорије, 2 степена и VIII класе, отпусти из општинске службе у интересу исте. 57 На предлог Претседника ОБр. 19323 Градско веће је Одлучило: Да се за све потребе организације и пропаганде туризма одобри накнадни кредит у износу од 120.000 дин. на терет кредита парт. 47 поз*. 1 „За непредвиђене и недовољно пред-

виђене расходе" буџета расхода за 1937/38 годину. 58 Код тачке „Кратка питања" већник г. Павле Кара-Радовановић умолио је да се у Поенкареовој ул. изгради дупли колосек за трамвај бр. 7, у интересу уреднијег и убрзанијег саобраћаја на овој прузи. За овим је покренуо питање рада Грађевинског одбора у вези са написом који је изашао у стручном органу Инжињерске коморе. Поводом гласова о затварању улице Љубе Давидовића г. Кара-Радовановић је тражио потребна обавештења и изјаснио се противу затварања ове улице. Најзад је скренуо пажњу да се новим регулационим планом предвиђа редуцирање сквера код Палилулске пијаце и изнео разлоге због којих не би требало дирати овај сквер. Већник г. Божидар Матовић задржао се на питању кандилара на Новом гробљу и њиховом односу према општини и пледирао да се тај однос регулише у интересу ових малих људи и у интересу оггштине. Претседник г. Влада Илић одговорио је да ће се дупли колосек у Поенкареовој ул. израдити из инвестиционог зајма пошто нема у буџету кредита за ту сврху. Гласови о затварању улице Љубе Давидовића неосновани ру у толико пре што он сматра да сви заелужни претседници Општине београдске треба да имају своју улицу, у Београду. По питању кандилара изјавио је да се тај однос њихов према Отптини не може уредити на начин који је предложио г. Матовић, пошто су они слободни намештеници и не стоје према Општини ни у каквом службеном односу. За овим је седница закључена у 7,45 часова. Оверавају:

Градски већници: Др. Дугаан КалановиН, с. р. Божидар Матовић, с. р.

Претседник Градске општине, Влада Илић, с. р.