Opštinske novine

Стр. 492

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

85, 40.

100 —

Квалитет Квантитет Дин. Дин. Кристализација из етера 30.Вода-гравиметриски 30.Еода дестилацијом 30.Маст 30.Кис. степен 85.Број осапуњења 65.Неосапуњиво 110,Јодни број (Хануш) 85.Хенеров број 85.Рајхерт-Мајслов број 85,Рајхерт-Мајслов и Поленскеов број 230.Маслачно кисели број по Гросфелду број (А и Б) 225.Пепео Доказивање никла 50.Реакција боја (н.пр. реакција на сезамово уље) 10,Скроб Доказивање фитостерина 200,Стране боје 30,Кратке анализе■ маслаца (реакц., кис. степен, вода, скроб) 80.Кратка анализа, масти или уља реакција кис. степен, број осапуњења, јодни број, рефракција 175.Анализа масти са одређивањем диференце топљења по Бемеру 250.Брашпо, пециво, тесго Пекаризација 10.Кис. степен 20.Вода 30.Маст (Сокслет) 85.Маст по Гросфелду 50,Влажни лепак 35.Влажни и суви лепак 50.Целулоза 52.Пепео 25,Хлороформ. проба 10,Песак 20,Срества за побољшање пецива 50.Микроскопија 20.Количина ражног брашна у пшеничном 100.Реакција масти 30.Фосфати целокупни 100.Лецитинфосфорна киселина 165.Проба на лутеин 20.Беланчевине 45.Стране боје 25.Обична анализа теста (вода, екстракт), лецитинфосфорна киселина, пепео, хлориди, боја, киселина, лутеин 300.—

Квалитет Каантитет Дин. Дин. Етарски екстракт 85,Алкохолни екстракт 85.Обична анализа брашна, (вода, маст, пепео, беланчевина, лепак, целулоза) 150,Шећерпи производи Вода Маст Беланчевина Доказивање скробног сирупа 20.Пепео Етарска уља 70.Бензалдехид Нитробензол 50.Ванилин 85.Ванилин у ванилин. шећеру (титрац.) 60,Стране боје 25.Сахарин дулцин 30,Мед Спец. тежина Вода Слободне киселине Макроскопски преглед 10.Поларизација пре и после инверзије 25.Реакција на инвертни шећер 20,Реакција на скробни шећер 20,Каталаза 20,Диастаза 20,Лејова реакција 25.Стране обје 25.Лундеово обарање Микроскопија 25.Кратка анализа (вода, диастаза, квал. реакција на инвертни и скробни шећер 80.—

Поврће, воће и њихови производи (сирупи, лимунада) Вода Пепео Алкохол Екстракт Алкалитет пепела Целокупна киселина Испарљива киселина Винска киселина Беланчевине Шећер квант. Вештачки етери Желатина или агар Пектин квант Срества за пењење Скробни сируп Сахарин, дулцин Стране боје Бакар у конзервама Кратка анализа (спец. ал-

20.-

6050.- 75.20,- 30.25.- 10.-

30.8.- 45.25,— 100.8з.— 100.—

150,

30, 10, 25,

20,

30, 25, 50, 40, 10, 20, 40. 40, 45, 40, 100, 150.

150. 100,