Opštinske novine
ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ
Стр. 493
Квалитет Квантитет Дин. Дин. кох. екстракт, цел. киселина, пепео, алкалитет, испар. киселина 150,Кафа — чај Екстракт 80.Шећер 40.Азот 45.Маст Целулоза Кофеин (теин) Пепео Пепео алкалитет Хлоридни квант. Боракс Глазура Танин Стране боје Микроскопија Кратка анализа кафе (екстракт, пепео, нераствор. део, микроскопски) 100,Какао и чоћолада Вода Маст (Сокслет) Маст по Гросфелду Азот Сахароза Целулоза Сахароза и лактоза Теобромин Пепео Песак Скроб Стране боје 25.Микроскопија 25.Кратка анализа (вода, маст, пепео, микроскопија, шећер Пиво Алкохол Екстракт Шећер и десктрин Беланчевине Пепео Пепео алкалитет Целокупна киселина Испарљива киселина Накнадно врење 20,Средство за пењеше 75.Стране боје 25.Сахарин 30.Кратка анализа (алкохол, екстракт, киселине сва укупна и хлапива, израж. јакости слада и нагињање поновном врењу, боје, срества за пењање 200.-
Д.лкохолна пића Спец. тежина (пикнометром) 25.Екстракт 50. Алкохол, дестилацијом 40. Шећер целокупни 40. Пепео 25. Бакар 10,Целокупне киселине 20. Испарљиве киселине 40.
85 —
Естерни број
75.-
50 —
Фузелна уља (Патока)
100,-
200 —
Метилалкохол
80.-
200.-
25. -
Цијанводонична киселина сло-
50,—
10 —
бодна и везана
20,-
25,—
Ванилин
60.-
40.-
Страке боје
25.-
40,—
Скробни сируп
20,-
75.—
Сахарин
30,-
25,-
Дестилација по Микоу
150.-
150.—
25,-
Ацетон
50,-
120.—
Алдехид
30,-
100.—
Фурфурол
30.-
100.—
30. 85. 50. 45,40. 40,60. 200. 25. 20. 80.
140.-
50,40,- 150.45, 25, 10, 20, 40,
Квасац Киселински степен 25.Вода 30.Пепео $ 25.Скроб квал. 10.Моћ врења 75.Микроскопија 25.Кратка анал. (кис. степен. пепео скроб. микроскопија, моћ врења) 150.Сирће и сирћетна киселина 0/0 киселине 25.Минералне киселине 10,Алкохол 50.Ацетон 50,— 120,Метилалкохол 80.— 200.Екстракт 40.Пепео 25.Пепео алкалитет 10.Штетни метал. квал. 25.Стране боје 25.Фосфати 20,Кратка анализа (киселине, екстракт, пепео, алкалитет 80,Зачини Вода 30,Пепео и песак 45.(Алкохолни или етарски екстракт 75,Етарска уља 75,Азот 80.Целулоза 45,Скроб (квант) 40.Стране боје 25.—