Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 497

Испитивање моћи штављења и бојење средствима за штаву и штавних екстракта а) посебно 80,б) уз анализу штаве 40,в) заједно са зрачењем ултравиолетних зракова 120,г) уз анализу штаве са зрачењем 80.Испитивање штављених екстракта на бистрење Испитивање средстава за штавву или њихових екстракта уопште према врсти рада 90—400,а) реакција са формалином и соном киселином 50,б) реакција Проктер-Хирс 40.в) реакција Н 2 50 4 20,г) реакција са бромном водом 20.д) реакција са ацетатом олова 30.ђ) реакција са цинконином по Апелиусу 30,е) испитивање при ултравиолетној светлости 80,ж) пепео и песак 60,з) гвожђе 30,Испитивање на синтетичка Штавила 90—400,Сулфати у екстрактима штавила: а) уз анализу штаве 100,б) посебне 160,Шећер (глукозе или целокупни шећер) а) у срествима за штављење 120,б) у екстрактима штавила 90,Шећер (сахарозе сам или са глукозом) а) шећер у штавилима 150,б) у екстрактима штавила 130,Киселине у: а) целокупне киселине 80.б) одвајање испарљивих од неиспарљивих киселина 150.Одређивање вредности штавила по Апелиусу. а) посебно 250,б) са анализом срества за штављење 500,Минерална срества за штављење: Одређивање хрома Одређивање базичности хрома Одређивање титриметриске Иа 2 б 2 № а б а 0 3 .

Креч Млечна киселина Ензимске: а) одређивање јачине дејства ензима б) одређивање амонијачних соли

Ко же : Вода водни екстракт: целокупни екстракт водни екстракт са одвајањем: органск. од неорганск. водени екстракт са одвајањем: штаве од нештаве специфична тежина а) укључиво са водом б) без воде Маст: а) сама за себе б) са другим одређивањем чиста кожа Проштављеност Проба по Фариону Минерални састојци: а) целокулни пепео б) квантит. одређивање

120,250. 300,120,- 70,120.- 200,200.- 130,80. 70,60,- 120.40,- 160,-

80-

0 2 1>а 2 >^3. Одређивање по Грасеру Оксална киселина

140,180,- 120,300- 200-

његово: квантитативно. алуминиум и гвожђе без одвајања 50,— 20.хром 140,— 20,магнезиум 100.— 20,гвожђе 50.— 20,бариум 50,— 20,в) поједини минерални састојци: посебно 120,— 20.Техничка анализа: вода, пепео, маст, водени екстракт, кожа Број Рандмана и број прешТављености: а) без одвајања шТаве од нештаве у воден. екстракту б) са одвајањем Техничка анализа: вода, пепео, маст, азотне материје, минералне киселине, сиец. тежина Слободне киселине минералне: а) квалитат. испитивање са индика;тор б) по Вандер Хефен в) по Валланд-Маљеан г) потенциометарски јачина: а) по 2 кидања у оба правца б) по 1 кидање у оба правца

500,600- 600,-

500.160,- 200,200,- 90,60 -