Opštinske novine

Стр. 520

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

чна измена регулационог плана Земуна између улице Вртларске, Виноградске и .улице Тошиџ-бунар по пројекту архитектонског отсека Земунског одељка Гр.о.бр. 3600/37. Стога се на основу' § 9 Грађевинског закона и чл. 30 т. 2 Правилника о изради регулационих планова, издаје овај ОГЛАС Ставља се на увид пројекат измене регулације на земљишту Пшајдл Фраше у улици Тошин-бунар односно на земљишту између улице Тошин-бунар, Вртларске и Вашингтонове, за време до 25 новембра 1937 год. у Градском грађевинском отсеку, Прерадовићева улица бр. 7, соба бр. 2 за време службених чарова. Евентуалне примедбе или жалбе могу се поднети писмено или усмено најдаље до 30 новембра 1937 у Градском грађевинском отсеку у Земуну. ПоГлаварство Града Београда, Градски одељак Земун — 3-О.Бр. 15561/4739/Гр. о. 1937. Пажња грађанству Земуна „Југовулкан" А. Д. из Земуна, Творничка ул. обратио се овом Градском одељку с молбом, да му се одобри изградња фабричког димњака и инсталација машина и осталог техничког уређаја радионице за производњу и преправку свију врста гумене робе у постој&ћој згради у Творничкој улици. У тој згради желе молитељи инсталисаЈти радњу за производњу и преправку свију врста гумене робе. Поступајући по молби фабрике „Југовулкан" А. Д. а на основу § 109 и 112 Закона о радњама овај Градски одељак држаће комисијски увиђај на лицу места на дан 24 новембра 1937 у 3 сата после подне. Саопштавајући предње свима интересентима, позивају се исти, да своје приговоре у колико их имају против намераваног инсталисања, саопште овој власти, било писмено до дана расправе, или усмено на самој расправи на лицу места. Разгледање планова и цртежа и других докумената за инсталацију овог предузећа стављају се на јавни увиђај и могу се разгледати сваког радног дана у канцеларији овог градског одељка (соба бр. 3) све до закључно 24 новембра о. г. или на лицу места на комисијској расправи. Ако се не поднесу благовремено приговори против инсталисања овог предузећа оно ће се одобрити у колико не буду против инсталисања постојале запреке из јавно правних обзира. Градско поглаварство Београд, Одељак у Земуну, З.О. Број 16555/1937 г.

Пажња грађанству Земуна „Стела" А. Д. из Земуна, Творничка улица број 72, обратила се овом Градском одељку с молбом, да дој се одобри инсталација машина и осталог техничког уређаја радионице за предење памука у постојећој фабричкој згради у Творничкој улици к. број 72. У тој згради жели молитељица инсталисати индустриску радњу за предење памука. Поступајући по молби фабрике „Стела" А. Д. а на основу §§ 109 и 112 Закона о радњама овај Градски одељак одржаће комисијски увиђај на лицу места на дан 24 новембра 1937 год. у 2 и по часа после подне. Саопштавајући предње свима интересентима, повивају се исти да своје пртоворе у колико их имају против намераваног инсталисања^ саопште овој власти, било писмено до дана расправе, или усмено на самој расправи на лицу места. Разгледање планова, цртежа и других докумената за инсталацију овог предузећа може се обавити радним даном у канцеларији овог Градског одељка (соба број 3). Ако се не поднесу благовремено приговори против инсталисања овог предузећа, оно ће се одобрити у колико не буду против инсталисања постојале зацреке из јавно-правних обзира. Градско поглаварство Београд, Одељак у Земуну, З.О. број 16590/1937, 11 новембра 1937 г. Измена регулације Шајкашке улице и отварање нове улице бр. 1631 иамеђу улица Кнеза Павла, Војводе Добрњца и Таковске Пошто је одлуком Градског већа усвојена измена регулације Шајкашке улице и отварање нове улице бр. ч 163(1 између Таковске, Војводе Добрњца и Кнеза Павла по плаво уцртаним линијама у плану, то на основу §§ 9 и 12 Грађевинског закона Градско поглаварство града Београда изложиће 15 дана после изласка овог огласа у благајничком холу партера зграде Градског поглаварства Узун Миркова ул. бр. 1 ову измену регулације. Планови ће бити изложени јавном увиду 20 дана. Заинтереоовани 'имају поднети приговоре за ово време и најдаље 15 дана по истеку јавног увида. После тога рока поднети приговори неће се узимати у обзир. Сходно § 9 Грађевинског закона приговори су допуштени једино: 1) У погледу кршења законских прописа око поступка, и 2) У погледу угрожавања јавног интереса од стране општинских власти. Приговоре ће примати Техничка дирекција, Одељак за регулациони план, зграда Техничке дирекције Градског поглаварства, Кње■ЈИње Љубице ул. бр. 21.

Власник: Градско поглаварство Београд. — Уредник: Ђуро Бањац, Молерова 16 Штампарија Дрзг. Грегорића, Страхињића Бана 75. — Београд