Opštinske novine
Стр. 46 =- ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ 0ЕДЕЉНИ ИЗБЕШТАЈ о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних проиввода, колонијалне робе, домаће стоке, равног материјала и радничких надница на београдском тргу од 22-ХИ до 31-ХН 1937 г.
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
4 нед.
Жито
Пшеница
100 кгр.
142.50
Раж
9
109.16
Јечам
102.50
Овас
112.50
Кукуруз у зрну
„
76.66
у клипу
»
42.60
Брашно и хлеб
Брашно пшенично Но. 2
кгр.
3.-
Но. 1
„
3.25
бело
„
3.50
„ „ кукурузно
„
2.50
Хлеб пшенични црни
„
3.25
бели
»
3.75
Месо
Говеђина
1 кгр.
12.—
* „ жива мера
100 кгр.
50К.ЗЗ
Телећина
1 кгр.
19.66
„ жива мера
100 кгр.
949.П9
Јагњећина
1 кгр.
17,—
„ жива мера
100 кгр.
--.—
Овчетина
1 кгр.
9.83
„ жива мера
100 кгр.
383.33
Свињетина
1 кгр.
13.99
* жива мера
100 кгр.
775,-
Свињско сушено
1 кгр.
18,-
Кобасице
„
18.33
Шваргле и чварци
„
12 —
Пршута
„
41.66
Салама
„
31.66
Шунка кувана
*
41.33
Шунка некувана
„
23.—
Сланина сирова
„
13,-
» сува
„
22.66
„ ужичка
„
30.33
Маст свињска
»
14.83
Сало
14.50
Лој топљен
11.66
, нетопљен
-
10.—
Риба
Шаран
1 кгр.
10.83
Сом
31.—
Кечига
41.33
Смуђ
„
22.66
Пастрмка
„
.
Штука
„
11.50
Бела
-
7.-
Млеко
Млеко кравље
1 лит.
2.75
Млеко овчије
„
—.—
Млеко кисело
1 крг.
7.—
Масло (путер)
„
32.66
Масло топљено
„
34.33
Кајмак
23.—
Сир обичан
10.-
„ сомборски
17.-
в качкаваљ
19.33
„ трбпист
21.66
, ементалер
25.66
Поврће
Пасуљ
1 кгр.
4.50
Боб
„
«— —
Сочиво
7.50
Грашак у зрну млад
„
19.-
Грашак у зрну зрео
„
8.^0
Кромпир стари
„
1,50
Кромпир нови
„
4.83
Лук прни
„
2.—
Лук бели
„
4.74
Лук прази
1 веза
1.58
Боранија
1 кгр.
—
Бундева
1 ком.
4.16
Тиквице
1 кгр.
Шаргарепа
2!-
Купус сладак
2.16
Купус кисео
3.-
Спанаћ
2.83
Рен
6.50
Цвекла
2.—
Кељ
Келераба
1 веза
1^50
Карфиол
1 ком.
6.50
Зелен за супу
1 веза
1.50
Першун
0.75
Мирођија
0 75
Целер
1 кгр.
2,83
Просечна цена
В Р С Т А
Мера
у динарима
I 4 нед.
Патлиџан црвени
1 кгр.
Патлиџан тави
1 ком.
—.—
Паприка љута
100 ком.
4^75
„ туршијара
»»
„ бабура
,,
—.—
Краставци
10 ком.
Ротквице
1 веза
1.50
Роткве
1 кгр,
2.—
Воће
Јабуке
1 кгр.
7.16
Крушке
7.99
Брескве
,,
!
Кајсије
,,
!
Трешње
»»
Вишње
Јагоде
,,
Малине
»»
4
Грожђе
.
Шљиве ранке
,,
.
Шљиве јесење
»»
*—
Шљиве сушене
,,
9!-
Лубенице
1 ком.
.—
Диње
»»
Мушмуле
1 кгр.
5 66
Ораси без љуске
»»
2 п .ЗЗ
Ораси са љуском
»»
7.66
Кестен
»»
6.50
Смокве свеже
суве
»»
1083
Лимун
1 ком.
1.20
Банане
,,
2.50
Неранџе
»»
2.08
Колонијална и друга роба
Шећер у коикама
1 кгр.
15.-
„ у кристалу
»»
13.-
у праху
»»
15,-
Кафа сирова
„
65.-
„ пржена
»»
92.—
Шећер жути
„
24.—
Со млевена
,,
2.87
Бибер крупан
,,
40,-
Бибер ситан
,,
50.-
Паприка млевена
,,
35.-
Гершла
»*
9.-
Фида
»»
8.-
Макарони
8.—
Криз
,,
4.50
Бадем са љуском
,,
22.Ј0
Бадем без љуске
,,
42,-
Лешник са љуском
„
18,—
Лешник без љуске
,,
42.50
Ванила у шипкама
600,-
Ванила у праху
»»
600,-
Пиринач
,,
8.50
Урма
,,
27,-
Мак
»»
14,-
Чај
»»
150,-
Цигура
„
18,-
Цимет у шипкама
,,
70,-
Цимет ситан
'
80 —
Грожђе суво
,,
17,-
Какао
35,-
Чоколада
»»
70,-
Зејтин за јело
1 лит.
19.50
Сирће винско
5,-
Есенција
,,
60,—
Мед
1 кгр.
18,-
Восак
45-
Пекмез од шљива
11.-
Свеће воштане
и
60, -
„ стеаринске
,,
20,-
„ парафинске
,,
19,-
Сапун за умивање
1 ком.
6,-
Сапун за рубље
1 кгр.
10,-
Сумпор у шипкама
8,-
Сумпор у праху
м
8,—
Сода камена за рубље
з.~
Сода масна за сапун
10.-
Плави камен
8,-
Маст за обућу
1 ком.
3 —
Шпиритус рафинираи
1 лит.
60,-
Шпиритус за гориво
10.-
Петролеј
и
7,—
Бензин
7.50
Квасац
1 кгр.
30.-
Лорбер
14,—
Маслине
16,-
Риба сува
п
37,-
Сардина
1 кут.
22 50