Opštinske novine

Стр. 46 =- ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ 0ЕДЕЉНИ ИЗБЕШТАЈ о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних проиввода, колонијалне робе, домаће стоке, равног материјала и радничких надница на београдском тргу од 22-ХИ до 31-ХН 1937 г.

Просечна цена

В Р С Т А

Мера

у динарима

4 нед.

Жито

Пшеница

100 кгр.

142.50

Раж

9

109.16

Јечам

102.50

Овас

112.50

Кукуруз у зрну

76.66

у клипу

»

42.60

Брашно и хлеб

Брашно пшенично Но. 2

кгр.

3.-

Но. 1

3.25

бело

3.50

„ „ кукурузно

2.50

Хлеб пшенични црни

3.25

бели

»

3.75

Месо

Говеђина

1 кгр.

12.—

* „ жива мера

100 кгр.

50К.ЗЗ

Телећина

1 кгр.

19.66

„ жива мера

100 кгр.

949.П9

Јагњећина

1 кгр.

17,—

„ жива мера

100 кгр.

--.—

Овчетина

1 кгр.

9.83

„ жива мера

100 кгр.

383.33

Свињетина

1 кгр.

13.99

* жива мера

100 кгр.

775,-

Свињско сушено

1 кгр.

18,-

Кобасице

18.33

Шваргле и чварци

12 —

Пршута

41.66

Салама

31.66

Шунка кувана

*

41.33

Шунка некувана

23.—

Сланина сирова

13,-

» сува

22.66

„ ужичка

30.33

Маст свињска

»

14.83

Сало

14.50

Лој топљен

11.66

, нетопљен

-

10.—

Риба

Шаран

1 кгр.

10.83

Сом

31.—

Кечига

41.33

Смуђ

22.66

Пастрмка

.

Штука

11.50

Бела

-

7.-

Млеко

Млеко кравље

1 лит.

2.75

Млеко овчије

—.—

Млеко кисело

1 крг.

7.—

Масло (путер)

32.66

Масло топљено

34.33

Кајмак

23.—

Сир обичан

10.-

„ сомборски

17.-

в качкаваљ

19.33

„ трбпист

21.66

, ементалер

25.66

Поврће

Пасуљ

1 кгр.

4.50

Боб

«— —

Сочиво

7.50

Грашак у зрну млад

19.-

Грашак у зрну зрео

8.^0

Кромпир стари

1,50

Кромпир нови

4.83

Лук прни

2.—

Лук бели

4.74

Лук прази

1 веза

1.58

Боранија

1 кгр.

Бундева

1 ком.

4.16

Тиквице

1 кгр.

Шаргарепа

2!-

Купус сладак

2.16

Купус кисео

3.-

Спанаћ

2.83

Рен

6.50

Цвекла

2.—

Кељ

Келераба

1 веза

1^50

Карфиол

1 ком.

6.50

Зелен за супу

1 веза

1.50

Першун

0.75

Мирођија

0 75

Целер

1 кгр.

2,83

Просечна цена

В Р С Т А

Мера

у динарима

I 4 нед.

Патлиџан црвени

1 кгр.

Патлиџан тави

1 ком.

—.—

Паприка љута

100 ком.

4^75

„ туршијара

»»

„ бабура

,,

—.—

Краставци

10 ком.

Ротквице

1 веза

1.50

Роткве

1 кгр,

2.—

Воће

Јабуке

1 кгр.

7.16

Крушке

7.99

Брескве

,,

!

Кајсије

,,

!

Трешње

»»

Вишње

Јагоде

,,

Малине

»»

4

Грожђе

.

Шљиве ранке

,,

.

Шљиве јесење

»»

*—

Шљиве сушене

,,

9!-

Лубенице

1 ком.

.—

Диње

»»

Мушмуле

1 кгр.

5 66

Ораси без љуске

»»

2 п .ЗЗ

Ораси са љуском

»»

7.66

Кестен

»»

6.50

Смокве свеже

суве

»»

1083

Лимун

1 ком.

1.20

Банане

,,

2.50

Неранџе

»»

2.08

Колонијална и друга роба

Шећер у коикама

1 кгр.

15.-

„ у кристалу

»»

13.-

у праху

»»

15,-

Кафа сирова

65.-

„ пржена

»»

92.—

Шећер жути

24.—

Со млевена

,,

2.87

Бибер крупан

,,

40,-

Бибер ситан

,,

50.-

Паприка млевена

,,

35.-

Гершла

»*

9.-

Фида

»»

8.-

Макарони

8.—

Криз

,,

4.50

Бадем са љуском

,,

22.Ј0

Бадем без љуске

,,

42,-

Лешник са љуском

18,—

Лешник без љуске

,,

42.50

Ванила у шипкама

600,-

Ванила у праху

»»

600,-

Пиринач

,,

8.50

Урма

,,

27,-

Мак

»»

14,-

Чај

»»

150,-

Цигура

18,-

Цимет у шипкама

,,

70,-

Цимет ситан

'

80 —

Грожђе суво

,,

17,-

Какао

35,-

Чоколада

»»

70,-

Зејтин за јело

1 лит.

19.50

Сирће винско

5,-

Есенција

,,

60,—

Мед

1 кгр.

18,-

Восак

45-

Пекмез од шљива

11.-

Свеће воштане

и

60, -

„ стеаринске

,,

20,-

„ парафинске

,,

19,-

Сапун за умивање

1 ком.

6,-

Сапун за рубље

1 кгр.

10,-

Сумпор у шипкама

8,-

Сумпор у праху

м

8,—

Сода камена за рубље

з.~

Сода масна за сапун

10.-

Плави камен

8,-

Маст за обућу

1 ком.

3 —

Шпиритус рафинираи

1 лит.

60,-

Шпиритус за гориво

10.-

Петролеј

и

7,—

Бензин

7.50

Квасац

1 кгр.

30.-

Лорбер

14,—

Маслине

16,-

Риба сува

п

37,-

Сардина

1 кут.

22 50