Opštinske novine

Стр. 60

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Члан 75

Члан 79

Време ироведено у служби ИГтедионицо до ступаша на снагу овог Статута урачунаће се ,аутоматски свима службеницима како за одређивање степена плате, тако и у време за право ;на пензију. Године проведене на војној дужности у рату рачунаће се за пензију у дуплом износу и то највише 10 укупно, само оним службеницима, који се на дан ступања на снагу о!в!ог Статута затекну у служби Штедионице. Члан 76 Комисија, ће донети одлуку у року од месец дана по пријему молбе и докумената. У одлуци одредиће преведеним службеницима степен плате и године службе признате за пензију. Члан 77 Сдлуке комисије о превођењу службеника извр'шне су, ,ако у року од 8 дана по шиховом саспштешу службениК не поднесе жалбу Управном рдбору. Управни одбор доноси коначну одлуку у року од месец дана. Ако Управни ^одбор за месец дана не донесе никакву одлуку одлука комисије Постаје извршна. Члан 78 Изузетно од чл. 7 и 48 удате жене које се затекну у служби Штедионице при ступању на снагу овога Статута, могу остати и надаље у служби Штедионице са свима правима и дужностима које овај Статут прописује иако нису још ! стекле право на пензију.

Службеници, који приликом ступаша на снагу, овога Статута нису још регулисали војг ну (обавезу и као такви буду позвани на отслужење сталног кадра у војсци добиће потребно Осуство без плате, а приликом одласка исплатиће ;им се једномесечне принадлежности. Члан 80 Приликом ступања на снагу овог Статута, ,службеницима који према годинама службе јимају већу плату него што то он предвиђа, иста им се приликом разврставања неће смањивати, већ у том степену плате остати док не напуне ефективне године и не стекну право на даље напредовање. Члан 81 Службенике који се затекну у служби Штедионице на дан ступања на снагу овопа Статута, а не могу бити по њему разврстани, може Управни одбор задржати у служби као хонорарне службенике. Члан 82 Док Штедионица не буде имала бар два пензионера, да би имала пензионера претставника у одбору по чл. 60. Статута — у место тога иретставника бираће се члан из Управног одбора Штед»01н:ице Члан 83 Ова] Статут ступа на снагу први дан маредног месеца по шеговом одобрешу од Градског већа Општине града Београда.

Овај Сшашуш је пошврђвн на XII редовној седници Градског већа Опшшине града Београда од 17 децембра 1937 године. СЛУЖБЕНИ ОГЛАСИ

Продаја старих аутомобилских гума Дирекција Трамваја и Осветлеша у Београду расписује усмену лицитацију за продају око 160 комада старих аутомобилских гума спољних на дан 31-1-1938 године у 11 часова пре подне у згради Дирекције. Лицитанти имају на дан лицитације а најдаље до 10 часова пре подне положити Депозитној Благајни Поглаварства Града Београда на име кауције Динара 1000,— у готовом новцу. Материјал се може видети у Магацину Дирекције Трамваја и Осветлеша од 7—14 часова сваког радног дана. Из канцеларије Дирекције Трамваја и Осветлеша ДБр. 41591 од 27-ХН-1937 године.

Набавка машина за прање филтара На основу одлуке Градског већа ОБр. 16849/37, Режијска комисија за набавку механичке опреме за III филтарску инсталацију на Белим Водама извршиће набавку машина за прање филтара у поменутој инсталацији. Позивају се интересенти да поднесу у запечаћеној коверти са позивом на овај оглас, најдаље до 1 марта т.г. у 11 часова пре подне у канцеларији Машинског одељка Управе водовода — Југовићева ул. бр. 1. Услови за ову испоруку могу се видети и купити за Дин. 20,— у канцеларији Машинског одељка Управе водовода. Из Управе водовода градског Поглаварства града Београда, 13-1-1938 год.

Власник: Градско поглаварство Београд. — Уредник: Ђуро Бањац, Молерова 16 Штампарија Драг. Грегорића, Страхињића Бана 75. — Београд