Opštinske novine

Стр. 290

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

вело предузеће Г Еосакска асфалтна индустрија а. д. сходно одлуци Градског већа ОБр. 25212/36, а чија је вредност према окончаном рачуну износила 82.056,08 дин., пошто је исти, према протоколу суперколаудације, у гарантном року добро одржао. Да се 'Предуаећу I Босанској асфалтној индустрији а. д. на основу чл. 8 допуне Општих услОва, ,ррати сразмерни део основне кауције, коју је Положило приликом лицитације овог посла. 78 На предлог Претседника ОЂр. 12497 Градско веће је Оддучило : Да се у свему усвојји протокол суперколаудаци|е извршених радова на изради асфалтних тротоара у ул. Вишеградској кој:и је посао извело предузеће I Босанска асфалтна индустрија а. јд. сходно одлуци Градског већа ОБр. 25212/36, а чија је вредност према 'окончаном рачуну износила (47.070,24 дин. пошто је исти, према протоколу суперколаудације, у гарантном ,року добро одрж!ао. Да се 'предузећу Г Босанској асфалтној индустрији а. д. на основу чл. 8 допуне' Општих услова, врати сразмерни део основне кауције, коју је положило приликом лицитације овога посла. 79 На предлог Претседника ОБр. 12498 Градско веће је Одлучило : Да се узме на знање решење Министарст|ва сра.ђевина од 5 маја 1938 год. МГБр. 16192, донесено у ствари одобрења суперколаудације извршених радова на каналисању Дома слепих. и |Коњичке шКоле, а који је посао из 1 вршило предузеће Миловановић и Банфи из Београда, према решењу МГБр. 34830 од II септембра 1936 год. и одобрењу Градског већа од 5. фебруара ОБр. 768. 80 На предлог .Претседника ОБр. 12499 Градско веће је Одлучило :

Да с* усвоји протокол суперколаудације по предмету Испоруке и монтаже електромаОВЕРАВАЈУ Градски већници: Милпвоје Јевремовић, с. р. жа Матовић, с. р.

шинске инсталације привремене помоћне црпне станице за канализацију у Бежанијској улици у Земуну. Да се фирми Југословенском А. Е. Г. електрцчном друштву ,а. д. из Београда врати гголожена кауција у хартијама од вредности у обвезницама ренте за ратну штету у номиналној вредности од дин 11.000.81 На предлог Претседника ОБр. 10179 Градско веће је Одлучило : Да се ради регулације и просецања улице Војводе Ђуровића, а у циЈћу примене генералног плана |за град Београд, изврши експропријдција делова приватних имања, која су потребна за просецање улице Војводе Ђуровића на делу између Булевара Војводе Степе и улице Боже Јанковића. Пошто са сопственицима имања није постигнут директан епоразум у смислу § 108 Грађевинског закона, експропријација ће се извршити законском! проценом у смислу чл. 9 Закона о атару Општине беотрадске. За општинске процениоце одређују се г. г. Станиша Јовановић, Драг. Плаовић, а њима за заменике г. г. Чед. Ивановић и Гојко Мудринић. После извршене |експропријације према сопственицима има<ња дуж ! просеченог дела улице примениће се законски допринос у см;ислу § 124 Грађевинског закона. 82 Код тачке: „Кратка питања" градски већник г. Д-р Владимир Николић умолио је да Грађевински одбор рожури са израдом Уредбе по 'Грађевинском закону, како би се решило питање терена ћа индустријски крај БеОграда. Пледирао је да се изврши реформа водовод" них и других такса ради њихове правичније расподеле, и Да се убрза рад на доношењу Правилника о трошаринској служби. Градски ;в:ећник г. Бранимир Ивановић покренуо је питање породичних пензија за службенике Дирекције трамваја и осветлења. Тражио ]'е да се то питање реши путем једног Правилника чији се нацрт налази у Дирекцији трамваја и осветлења, као и да се приступи студији Правилника који би реглементпрао положај радника у електричној централи, аналого правилницима јкоји важе за Министарство саобраћаја и Болеснички фонд. Седница је аакључена у 19 часова.

Претседник Градске општине Влада Илић, с. р.