Opštinske novine

ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ

Стр. 379

Службене објаве и огласи

Пажња грађанству Бемуна! Ткачница „Пларос" Поповић и Михајловић из Земуна обратила се је овом Градском одељку с 'молбом, да јој се одобри да у својој постојећој згради у Тошин-бунар улици бр. 27 инсталише машине и остали технички уређај. Поступајући по молби на основу прописа § 119 и 112 Закона о радњама овај Градски одељак одређује комисијски увиђај на лицу места на дан 5 септембра 1938 у 4.15 (16.15) часова по подне. Саопштавајући предње свима интересентима позивају се исти да своје приговоре у у колико их имају против намераваног инсталисања постројења саопште овој власти, било писмено до дана расправе било усмено на самој расправи на лицу места. Разгледање планова, цртежа и других докумената за подизање овог предузећа може се обавити радним даном у канцеларијама овог Градског одељка (соба бр. 3). Ако се не поднесу благовремено приговори против подизања овог предузећа, оно ће се одобрити, у колико не буду против подизања истог постојале запреке из јавно-правних обзира. Градско поГлаварство Београд, Одељак у Земуну ЗОБр. 12506-393/Рд. 1938. Старешина Градског одељка, Уз. Б. Л. Павловић, с. р. 1-2 Прва офертална лицитација за израду уличних канала На основу одлуке Г. Претседника Београдске општине ТДБр. 37927 од 1938 год. одржаће се у канцеларији Канализационог отсека Градског поглаварства града Београда, Браће Југовића ул. бр. 1/И на дан 25 августа 1938 год. у 11 часова. I ОФЕРТАЛНА ЛИЦИТАЦИЈА за израду уличних канала у Руској, Милована Глишића, Јанка Вукотића, Симићевој, Вуковарској и Новој улици на „Сењаку".

Кауција у износу од Дин. 28.000.— за домаће односно 56,000,— дин. за стране лицитанте полаже се све до дана лицитације најдаље до 10 часова код Главне благајне Градског Поглаварства — Узун Миркова ул. бр. 1. Лицитанти ће бити дужни, да поред реверса о положеној кауцији поднесу лицитационој комисији сва остала документа која су предвиђена законом о државном рачуноводству. Образац за понуду за ову лицитацију добија се у канцеларији Канализационог отсрка а планови стоје заинтересованим на расположењу ради прегледа сваког радног дана за време канцелариско. Из канцеларије Канализационог отсека ТДБр. 37927/1938 год.

Прва офертална лицитација за израду коловоза од ломљеног камена на песку и бетонских тротоара На основу одлуке Г. Претседника Општине града Београда ТДБр. 37895 од б-УИГ 1938 год. Техничка дирекција Градског поглаварства одржаће на дан 1ТХ-1938 год. I оферталну лицитацију за израду коловоза од ломљеног камена на песку и бетонских тротоара у Прешевско! улици од Варовничне улице до Шарпланинске улице. Предрачунска сума износи 381.208,— динара. Лицитација одржаће се поменутог даиа у 11 часова у канцеларији Инжињерског отсека Техничке дирекције (Књегиње Љубице ул. бр. 21/И). Кауција у износу од 19.500,— динара за домаће и 39.000,— дин. за стране предузимаче полаже се на дан лицитације најдаље до 10 часова код Главне благајне Градског поглаварства (Узун Миркова бр. 1). Лицитанти биће дужни, да поред реверса о положеној кауцији поднесу лицитационој комисији и сва остала документа, која су законом прописана за учествовање на јавним лицитацијама код државних грађевинских власти. Сва потребна обавештења могу се добити као и услови за ову лицитацију видети сваког радног дана од 8—14 часова у Инжињерском отсеку Техничке дирекције соба бр. 8. Из канцеларије Техничке дирекције Градског поглаварства Београда ТДБр. 37895/38 године.