Opštinske novine
ОПШТИНСКЕ НОВИНЕ
Стр. 459
НеДЕЉНИ ИЗВЕШТАЈ
о најнижим, највећим и просечним ценама пољопривредних производа, цолонијалне робе, домаће стоке разног материјала и радничких надница на београдском тргу од 14-ХН до 20-ХИ 1938 г.
Мросечна цена
Просечна цен-:
В Р С Т А
Мера
у динарима
В Р С Т А
Мера
у динарима
I нед
| нед.
Жито
175.-
Патлиџан црвени
1 кгр.
Пшеница
100 кгр.
Патлиџан пчави
1 ком.
—
Раж
135.
Паприка љута
100 ком.
8.—
Јечам
13 .50
туршијара
,,
. • .—
Овас
170,—
„ бабура
,,
Кукуруз у зрну
117.50
Краставци
—•—
у клипу
75.—
Ротквице
1 веза
1.—
Брашно ш жлеб
3.25
Роткве
1 кгр,
2.-
Брашно пшенично Но. 2
1 кгр.
Боће
1 кгр.
Но. 1
3.-
Јабуке
8—
„ „ бело
3/5
Крушке
10 50
„ » кукурузно
2.—
Брескве
Хлеб пшенични црни
2.75
Клјсије
—.—
, , бели
3.25
Трешње Вишње
»» »»
Месо
Јагоде
»»
— —
Говеђина жива мера
1 кгр. 100 кгр.
12.41 1 50
Малине Грожђе Шљиве рачке Шљиве јесење Шљиве сушене Лубенице Диње Мушмуле
»» »»
7. 2>
Телећина жива мера Јагњећина л жива мера
1 кгр. 100 кгр. 1 кгр. 100 кгр.
20 8 024 4 0,—
»» 1 ком.
8^50
Овчетина жива мера
1 кгр. 100 кгр.
10 5 А 37.50
1 кгр.
650
Свињетина
1 кгр.
16 —
Ораги без љуске
31 .;—
жива мера
100 кгр.
87о.—
Ораси са љуском КесТен Смокве свеже
8.50
Свињско сушено Кобагице
1 кгр.
2 .50 22.-
7.—
Шваргле и чварци Пригута . Салама
13. 31.50
суве Лимун
1 ком.
11.25 1 41
37 50
Банане
2.25
Шунка кувана
45.—
Неранџе
2.03
Шунка некукана Сланина сирова
28.5" 16.50
Колонијална и друга роба
1 кгр.
15—
» сува
22.5')
Шећер у коцкама
„ ужичка
37 5')
ж у кристалу
»»
13.—
Маст свињска
17.—
у праху
»»
15—
Сало
17 —
Кафа сирома
»•
67.^0
Лој топљен
12—
пржена
»»
22.
в нетопљен
10 50
Шећер жути
1»
24 —
Со млевена
,,
3.38
Риба
Бибер крупан
»
40.—
Шаоан
1 кгр.
10-
Бибер ситан
»»
50.—
Сом
22 —
Паприка млевена
»»
30.—
Кечига
9. 0
Гершла
,,
9.—
Смуђ
26 —
Фида
»»
7.-
Пастрмка
4 С ».—
Макарони
»»
14—
Штука
13-
Криз
,,
4.50
Бела
6.—
Бадем са љуском
„
22.50
Бадем без љуске
,,
52—
МлеЕо
Лешник са љуском
,,
14.—
Млеко кравље
1 лит.
2.75
Лешник без љуске
»»
45 -
Млеко овчије
' —.—
Ванила у 'шипкама
,,
6
Млеко кисело
1 крг.
7.—
Ванила у праху
,,
800.—
Масло (путер)
33.-
Пиринач
»»
8.4)
Масло топљено
26.-
Урма
»»
36 50
Кајмак
25—
Мак
,,
16—
Сир обичан
12 -
Чај
„
150.—
» сомборски
26—
Цигура
„
2).-
» качкаваљ
21.50
Цимет у шипкама
,,
8;).—
„ трАпист
24.50
Цимет ситан
,,
85—
> ементалер
35.75
Грожђе суво
,,
17 -
Какао
,,
50. -
Поврће
Чоколада
1 лит.
66.-
Пасуљ
1 кгр.
6—
Зејтин за јело
20.—
Боб
15 —
Сирће винско
,,
5.-
Сочиво
8.50
Есенција
,,
50.-
Грашак у зрну млад
17.-
Мед
1 кгр.
19.-
Грашак у зрну зрео
11 —
Восак
,,
60.—
Кромпир стари
1 50
Пекмез од шљива
,,
11.-
Кромпир нови
1.50
Свеће воштане
,,
70. -
«Пук 1фНИ
4—
„ стеаринске
,,
35.—
Лук бели
6.
, парафинске
,,
18.-
Лук прази
1 веза
1.50
Сапун за умивање
1 ком.
10.50
Бпранија
1 кгр.
9—
Сапун за рубље
1 кгр.
10.-
Бундева
1 ком.
10.50
Сумпор у шипкама
8.-
Тиквице
1 кгр.
—.—
Сумпор у праху
,,
8.-
Шаргарепа
2.5
Сода камена за рубље
,,
3.-
Купус сладак
1 25
Сода масна за сапун
,,
10.-
Купус кисео
2.5°
Плави камен
8,-
Спанаћ
4 —
Маст за обућу
1 ком.
5 50
Рен
8.50
Шпиритус рафиниран
1 лит.
60.-
Цвекла
2.2п
Шпиритус за гориво
,,
10.-
Кељ
—.—
Петролеј
,,
7 —
Келераба
1 веза
1.37
Бензин
6.80
Карфиол
1 ком.
3.75
Ккасац
1 кгр.
36.-
Зелен за супу
1 веза
1.50
Лорбер
14.-
Першун
— 7 л
Маслине
,,
16.-
Мирођија
— "5
Риба сув*г
,,
37.
Целер
1 кгр.
4.37
Сардина
1 кут.
22.50